Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гръцкият милиардер уредил съпругата му да се появи на първа страница на порнографското списание в знак на отмъщение, разкрива биограф на Кенеди.

През 1972 г. Джаки Кенеди Онасис, най-известната първа дама на САЩ и вдовица на покойния президент Джон Кенеди, е изправена пред огромен скандал.

Голи снимки, направени без нейно знание, са отпечатани на страниците на скандалното мъжко списание “Хъслър”. Джаки е чисто гола, а безскрупулният издател Лари Флинт няма търпение да покаже блясъка й на света. В онзи момент порнографското му списание не се радва на особен успех. Амбицията на собственика на еротични клубове да го превърне в по-продавано от “Плейбой” изглежда абсурдна.

Голата бивша г-жа Кенеди обаче променя завинаги това. Тиражът е рекорден, а Лари Флинт влиза в списъка на милионерите. Краля на порното, както го наричат, почина на 78-годишна възраст. През годините той многократно е признавал в интервюта, че именно тези снимки са неговият подарък от съдбата.

Какъв обаче е този подарък? От кого? Приживе Флинт никога не споделя подробности от историята как фотосите са се озовали у него.

Дори във филма "Народът срещу Лари Флинт", който до голяма степен разказва за живота му, не е загатнато как издателят се сдобива с тях. Официалната история е, че са откупени от фотографи, но кои са те и как стигат до списанието, никога не става ясно. След смъртта на Флинт започват да излизат подробности, а в дъното на всичко се оказва самият Аристотел Онасис.

Според биографа Стивън М. Гилън вторият съпруг на г-жа Кенеди "е уредил" фотографите да направят тези снимки на голата Джаки на остров Скорпиос. След това лично е подсказал на Лари Флинт как може да се сдобие с тях.

В книгата "Неохотният принц на Америка: Животът на Джон Ф. Кенеди-младши" Гилън твърди, че снимките са отмъщението на милиардера. През целия им съвместен живот г-жа Онанис дори не прави опити да прикрие бизнес сделката, която сключва с него. Омъжва се с предварителен договор, в който се уточнява, че двойката ще спи отделно и Джаки няма да има деца. В замяна на това да стане негова жена Джаки ще получава месечни чекове за хиляди долари.

Бракът им се превръща в пародия и само четири години след сватбата Аристотел режисира голите снимки от 1972 г. в момент на негодувание.

Фотографите се промъкват на Скорпиос, където двамата с Онасис живеят. Целият остров е под засилена охрана заради семейството на милиардера. Трудно някой може да се доближи толкова близо до Джаки без помощта на магната.

"Това, разбира се, е уговорено по много дискретен начин - пише биографът. - Онасис няма пряк контакт нито с папараците, нито с Флинт. Просто с подходящите хора дава знак на съгласие това да се случи. Неговата лична икономка също споделя как е видяла фотографите, но не е предупредила г-жа Кенеди." След като са публикувани в “Хъслър”, скандалните кадри обикалят цял свят, а гледката е шокираща. Никой не очаква да види г-жа Кенеди без дрехи. От този момент нататък връзката между Джаки и Аристотел се разпада. Двойката започва процес за развод, но Онасис умира през 1975 г., преди той да е финализиран. Джаки оспорва завещанието на покойния си съпруг, което й оставя 200 000 долара годишно. Бившата първа дама иска "не по-малко от 20 милиона долара" от огромното състояние на Аристотел. В крайна сметка дъщеря му се съгласява да даде на Джаки 26 милиона долара, за да потушат скандала. Според Гилън след смъртта на милиардера Джаки и Флинт се срещат лично. Запитан директно дали вторият й мъж има нещо общо, Лари не го издава.

Казва, че много фотографи му предлагат най-различни скандални снимки, но той сам избира кои да публикува. (Повече за тайното посещение на Джаки Кенеди в Белия дом четете на стр. 22-23.)

По това време Флинт вече е успял да се издигне от собственик на стриптийз клубове до богат магнат с огромна медийна империя. Покрай скандалната си слава той си спечелва и много врагове. Срещу него валят обвинения за публикуване на непристойно съдържание.

За себе си Флинт до последно твърди, че води битка срещу цензурата. За някои дори се превръща в герой, защото защитава гражданските права на всяка цена. Както казва самият той, ако съдебната система може да защити правата на презрян порнограф като него, значи тя е способна да работи в полза на всеки обикновен данъкоплатец. Лари от малък не е на страната на закона, по-скоро срещу него, но всеки път успява да се измъкне на косъм.

Роден през 1942 година в много бедно семейство в щата Кентъки, на 15-годишна възраст с подправени паспортни данни той постъпва в американския флот. Пет години обикаля Европа и Щатите, като междувременно се жени и развежда два пъти. Като мияч на съдове успява да спечели скромни средства, които инвестира в западнал бар. Дава му името “Хъслър” и заведението е посещавано предимно от шофьори и работници. Там среща и своята трета жена и голяма любов - 17-годишната Алтея. Тя остава сираче на 8-годишна възраст, когато баща й убива майка й, най-добрия приятел на майка й и нейния дядо, преди да насочи пистолета срещу себе си. Алтея е единствената оцеляла и прекарва живота си в сиропиталища до деня, в който не отива да търси работа в бара на Флинт. Двамата са женени 11 години, а тя не крие своята бисексуалност. Приживе Флинт дори се хвали, че прави открито любов с 15 жени седмично, повечето от които избира жена му.

След употреба на свръхдоза Алтея умира във ваната на дома им в Холивуд, диагностицирана със СПИН. Нейната смърт през 1987 година е началото на "нещастните дни в моя живот", казва Краля на порното.

"Хората винаги са ме мразели, но след като загубих Алтея, и аз мразех хората - признава той. - Не виждам защо да обичам някой, който може да си отиде." Последните години от живота си милионерът прекарва в политически битки. Порномагнатът ненавижда бившия президент Доналд Тръмп. Затова преди изборите през 2016 г. Флинт предлага 1 милион долара за видео- или аудиозаписи на Тръмп, участващ в незаконна или "сексуално унизителна" дейност. През 2017 г. вдига мизата до 10 милиона долара, за да получи доказателства, които биха довели до импийчмънт на Тръмп.

Флинт така и не се сдоби с тях, но поне живя достатъчно дълго, за да види как омразният му Тръмп напуска Белия дом.