Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убитият хазартен бос Коста Николов-Миджурина. Снимка:фейсбук
Убитият хазартен бос Коста Николов-Миджурина. Снимка:фейсбук

Върховният касационен съд потвърди решението на апелативните магистрати в Бургас, които присъдиха 26 г. затвор за Михаил Станчев, убил от ревност хазартния бос Коста Николов-Миджурина и ранил тежко бившата си приятелка Симона Тодорова. Така присъдата за тежкото престъпление, извършено на 2 юни 2018 г. в Слънчев бряг, става окончателна.

От Апелативния съд в Бургас припомнят, че с решение от 13 април 2020 г. магистратите увеличиха наказанието на Михаил Станчев от 24 г. на 26 г. затвор.

Михаил Станчев е признат за виновен в това, че на 02.06.2018 г., около 21:10 ч.  пред хотел „Сън Вилидж“, по начин, опасен за живота на мнозина, произвеждайки изстрели с пистолет, умишлено умъртвил Коста Николов и направил опит умишлено да умъртви Симона Тодорова, като я прострелял в областта на лявото слепоочие.

В решението на ВКС е посочено, че въззивната инстанция е „съобразила че подсъдимият, движен от егоистичните си подбуди и желания е лишил от живот пострадалия Николов в разцвета на силите му, причинявайки страдания и мъка от неговата загуба на най-близките му роднини, на неговите приятели и колеги.

Едновременно с това Станчев е осакатил физически и душевно 22-годишно момиче, което ще търпи последиците до края на дните си, само защото се е възползвало от правото си да избира с кого да има лични приятелски или интимни отношения“.

Начинът, използван от Станчев за решаване на любовните си проблеми и неблагополучия – чрез отнемане на живота на други човешки същества е в разрез с цивилизационните принципи, въз основа на които е изградено обществото, подчертават върховните съдии. И добавят, че това изисква по-интензивна наказателна репресия чрез налагането на по-високо по размер наказание - като знак за останалите, че подобни методи на уреждане на междуличностните отношения са абсолютно недопустими.

Михаил Станчев е осъден да заплати на гражданските ищци – семейството на пострадалия Николов, както и на Симона Тодорова общо 340 000 лв. за претърпените от тях неимуществени вреди.

Симона Тодорова   СНИМКА: Фейсбук
Симона Тодорова СНИМКА: Фейсбук
Стрелецът Михаил Станчев в съда.
Стрелецът Михаил Станчев в съда.