Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Моите новини:
-По данни на университета Джонс Хопкинс в света заразените с ковид-19 са почти 78 милиона. Първите четири са САЩ, Индия, Бразилия и Русия.
-Великобритания и Франция отвориха отново границата си. Ще има сделка за преминаване на товарните камиони. Повече от 1500 камиона бяха блокирани. Две нощи много шофьори спяха в колите си.
-И на Антарктида има зараза. В чилииска изследователска база 36 души са положителни.
-В Южна Корея се стремят да осигурят нови легла за интензивните отделения.
-Испания ще помогне на собствениците на барове и ресторанти.
-В Лондон, по съобщение на @Соня Колтуклиева,"глобите за неносене на маски в градския транспорт и в обществени сгради стигнаха до 6 400 паунда ( около 15 300 лева ); за рецидивистите-антимаскъри се предвижда бърза съдебна процедура."
-В магазините "застрашително намаляват портокалите, лимоните, мандарините, ананасите - не знам защо, но те идват от Франция; няма ги полските колбаси и извара; няма ги испанските домати; няма ги немските наденици Herta; няма ги цветята от Холандия... все още има италиански спагети, които първи изчезнаха през март. Тоалетна и кухненска хартия - колкото поискаш, засега."
-@Биляна Господарска пише за Австралия: "При 89 заразени затвориха града. Осемдесет и девет. Не знам дали и кенгуру ще може да влезе. Правят по 80 000 теста на ден да изловят нулевия. Представа нямат кой е. Единственото, което знаят, че всички заразени имат нещо общо с някакъв северен плаж. Радвайте се, че не живеете в Австралия. Тамошната управа изобщо не я интересува гласоподавателите обичат ли я или не я обичат".
-На 23 март ще се проведат четвъртите избори в Израел за две години.
-Излъченият запис с разговора на Навални със служител на Службите ще излезе верен. Службите са правили опит да отровят Навални с "новичок". Изумителният разговор е бил възможен, защото разприказвалия се "служител" е техническо лице. Той не бил оперативен работник. Скандалът в Русия е огромен.
-Официалните власти отричат да са причастни към "отравянето". Отговори по същество няма. Те твърдят, че записа е станал със съдействието на западните тайни служби.
-Изостря се двуборството между привърженици на Путин и негови противници. При показалата се властова система в Русия, смятам за невъзможна победа на опозицията в какъвто и да е смисъл. Обществото им е вкаменена структура. То много бавно може да еволюира или взривно да се разруши и отново да възкръсне същото.
-Разделението е драматично. Карина Орлова след като споменава (ехо...karina_orlova), че Путин не ползва интернет и е крайно неграмотен заключава: "Владимир Путин е пряката и основна заплаха за националната сигурност на Русия. Просто трябва да знаете и да разберете."
-Според американски съобщения руски хакери са нахлули в правителствени агенции на САЩ. Влезли са в еликтронната поща на Министерство на финансите.
-Броят на убитите журналисти през годината се е увеличил повече от два пъти в сравнение с миналата година. Най-опасните места за репортерите са Мекксико и Афганистан.
- Независимо разследване в Италия е публикувало доклад за рухналия през 2018 мост на Моранди, когато загинаха 43 души. Рухването е резултат от проблеми в концепцията, дизайна, конструкцията и евентуалната поддръжка на конструкцията.
-Съдът в Норвегия е дал разрешение за нови сондажи в търсене на нефт и газ в Арктика.
- Променя се съдбата на гибоните. Тази най-малка маймуна, която е имала многобройна популация в райони на Азия, е силно намаляла при обезлесяването и ловът. През 90-те и началото на 2000-те, когато излагането на диви животни в баровете е било част от нощния живот на Тайланд, младите гибони са били учени да пушат, да пият алкохол и да ядат човешка храна. Сега е започнала кампания да освободят гибоните и да се забрани незаконната търговия с тях.