Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Чоло стана най-скъпоплатеният треньор с космическа заплата от 41 млн. евро, но сам си я намали заради COVID-19

Обичаният наставник е щастлив с петте си деца, а тримата му синове вървят по неговите стъпки

Отборът на "Атлетико" (Мадрид) е застанал на върха на испанската Ла Лига, въпреки че е с два мача по-малко от преследвача "Реал" (Мадрид). Въпреки това вероятността отборът да посрещне новата година именно на първата позиция е голяма. Букмейкърите определят "дюшекчиите" за фаворит за титлата заради колебливия "Барселона" и не чак дотам убедителния "Реал" (Мадрид). Въпреки отличните футболисти като току-що привлечения Луис Суарес и рекордно скъпия Жоао Феликс, ако столичани станат шампиони,

най-големите овации ще са за треньора

на отбора Диего Симеоне. Човекът, възродил "Атлетико" през последната декада, спечели всичко на домашната сцена с клуба плюс няколко европейски отличия. Не успя единствено с Шампионската лига, като загуби два финала на косъм.

На 23 декември 50-годишният аржентинец ще отпразнува 9 години, откакто застана

начело на мадридчани

Преди големите успехи в треньорския бранш Чоло направи и силна футболна кариера. На терена той беше такъв, какъвто е и днес на пейката - темпераментен и буен. Симеоне прави първите си стъпки във футбола в родния "Велес", преди да замине за Европа, където първоначално носи фланелките на италианския "Пиза" и испанския "Севиля". Някъде по това време аржентинският национал среща своята голяма любов Каролина Балдини. На 22 юли 1994 г. двамата се женят и малко след това преминава в отбора, в който той ще вложи цялата си страст - "Атлетико" (Мадрид). Успехите не закъсняват и с треньор като Радомир Антич през 1996 г. "дюшекчиите" печелят титлата в Ла Лига и купата на Испания.

Следващия сезон Симеоне преминава в миланския колос "Интер", където печели купата на УЕФА.

Но заедно с триумфа аржентинецът не забравя Каролина и тримата си синове, които са силно амбицирани да тръгнат по стъпките на именития си баща.

Едва ли може

да има по-голяма мотивация

за един татко, който на осминафинала на световното във Франция през 1998 г. прави нещо немислимо.

Тогава в мач срещу Англия Симеоне провокира Дейвид Бекъм, след което англичанинът е изгонен заради удар по съперника.

Според мнозина именно отстраняването от терена на голямата звезда е повлияло значително на крайния изход на двубоя, който Чоло и Аржентина печелят след изпълнение на дузпи. До края на състезателната си кариера Диего играе за отборите на "Лацио" и отново за "Атлетико" (Мадрид), преди да се пенсионира в аржентинския "Расинг".

На родна земя той със страст се захваща с треньорството и не след дълго обещаващият мениджър е поканен да се върне отново в Европа.

И ако през 1994 г. със стъпването си на Стария континент той срещна любовта, този път завръщането му начело на "Атлетико" бе белязано от раздялата с Каролина.

Чувствата между двамата отдавна са изстинали и те приключват отношенията си по взаимно съгласие през 2011 г. От тук нататък името на Диего Симеоне в треньорския бранш става нарицателно за успехи. Аржентинецът печели Лига Европа и суперкупата на Европа само след няколко месеца на "Висенте Калдерон. Следва

триумфът с

купата на краля

след победа над големия враг "Реал" (Мадрид), както и първа шампионска титла от 1996 г. насам, която "Атлетико" печели,  триумфирайки на стадиона на "Барселона".

Броени минути лишават мадридчани от това да станат и европейски шампиони, след като отстъпват на "Реал" (Мадрид) след късна драма на финала през 2014 г. Успехите на аржентинеца като наставник продължиха със суперкупата на Испания и точно тогава папараците го изловиха с ново гадже. Чоло и 16 години по младата от него Карла Перейра бяха заснети щастливи и влюбени на вечеря в луксозен ресторант в Мадрид.

Година по-късно двамата бяха засечени на тузарска почивка в Дубай, а наставникът не отрече, че има връзка с Карла. Слуховете доколко сериозни са отношенията им приключиха година по-късно, когато двамата обявиха, че ще стават родители. Тогава се разбра, че тримата синове на Чоло са на върха на щастието, защото ще си имат сестричка, и всички заедно отпразнуваха появата на бял свят на малката Франческа.

За съжаление на Симеоне обаче през същата 2016 г. неговият "Атлетико", който доминираше в Европа и за разлика от преди две години бе фаворит във финала на Шампионската лига срещу "Реал" (Мадрид), нямаше късмет. Този път една-единствена дузпа, попаднала в гредата след удар на Хуанфран, спря пътя на "дюшекчиите към европейския трон".

Веднага след това започнаха слуховете, че

Симеоне

ще напусне поста

и ще подпише с италианския гранд "Интер". Хиляди привърженици на "Атлетико" (Мадрид) обаче се мобилизираха и издигнаха транспаранти близо до стадиона, с които умоляват своя герой да остане. В крайна сметка любовта към отбора надделя и Симеоне подписа нов договор.

Докато мадридчани държат високото ниво и се борят за титлата, най-големият син на Симеоне - Джовани, вече е професионален футболист, който трупа слава на терена. Младокът изигра доста силни мачове с екипа на "Фиорентина", а брат му Джанлука също успя да пробие в професионалния футбол.

Паралелно с

развитието

на децата

под ръководството на баща им "Атлетико" леко се отпусна и през есента на 2017 г. отпадна в групата за Шампионската лига. Последва обаче нова мобилизация и нови успехи. "Рохибланкос" размазаха "Олимпик" (Марсилия) във финала за Лига Европа, а след това разбиха и "Реал" (Мадрид) в мача за суперкупата на Стария континент. Така със седем спечелени трофея Диего Симеоне се превърна в най-успешния треньор в историята на клуба.

Разбира се, ръководството на клуба не се поколеба да възнагради любимия на феновете наставник с космическа заплата - през 2019 г. стана ясно, че аржентинецът получава изумителните 41 милиона евро на година.

Така Чоло се превърна в най-скъпоплатения треньор в световния футбол. Дали това е така и в момента, не може да се каже, защото още в началото на пандемията се разбра, че Симеоне се е отказал от част от огромната си заплата.

Заедно с професионалните успехи Диего за пореден път се радва на щастието да стане татко в началото на 2019 г. Тогава

Карла го дари с втора дъщеричка

- Валентина, а 49-годишният баща бе на седмото небе от щастие. Заедно със семейното щастие Симеоне отново постави амбициозни задачи пред своя отбор. През изминалия сезон "Атлетико" (Мадрид) елиминира действащия носител на Шампионската лига "Ливърпул", при това след феноменален обрат на митичния стадион "Анфийлд". Последва паузата заради пандемията, през която Симеоне явно бе подготвил отлично отбора си и "рохибланкос" нямаха загуба в Ла Лига от 1 февруари до средата на декември. За изненада се прие обаче отпадането на клуба от най-престижния европейски турнир.

След "екзекуцията" на "Ливърпул" очакванията бяха, че "Атлетико" ще успее да стигне до нов трети финал, но испанците бяха надиграни и победени на четвъртфинала от немския "Лайпциг". Въпреки загубата в момента неговият отбор е лидер в Ла Лига, а шансовете на "дюшекчиите" да атакуват титлата на страната, както и жадуваната Шампионска лига са повече от добри.