Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов Снимка: Архив
Петко Симеонов Снимка: Архив

Моите новини:

-Около 40 държави наложиха ограничения за пристигащи от Великобритания.

-Франция наложи 48-часово спиране на товарния транзит през Ламанша. Блокирани в камионите шофьори.

-Саудитска Арабия обяви едноседмична забрана за всякакви международни пътувания. Ограничения на влизанията в - Австрия, Белгия, България, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Холандия, Канада, Индия, Иран, Израел, Русия, Хонгконг...

-Пандемията предизвика железопътна криза в цяла Европа - Eurostar също.

-В Европа започва логистичен маратон за ваксинирането. На 27 декември в 27-те държави от ЕС трябва да започне ваксинирането с одобрената под условие ваксина Pfizer-BioNTech.

-Джо Байдън се е ваксинирал по телевизията с Pfizer-BioNTech. Благодарил на Тръмп за бързото пускане на пазара на ваксини.

-Калифорния вече няма легла в интензивните отделения, затруднение има и в други щати.

-В Мексико са знаели, че трябва да блокират столицата в началото на декември, но правителството се е ослушвало и го прави с две седмици закъснение.

-В България се твърди, че новия щам не е нов. Знаели сме още от пролетта...

-Науката едва сега се заема с новия щам. Според експертите ще са необходими години, докато вирусът мутира достатъчно, за да бъде обграден с действащи ваксини.

-В Германия са установили, че неонацисти са проникнали в полицията. Парламентът е приключил двугодишно проучване по въпроса. Служителите са създали крайнодесни групи за чат, а полицейските компютри са били използвани за изпращане на заплахи за смърт. Намерени са нацистки символи и боеприпаси в домеве на двама офицери. Започнали са дисциплинарни действия за борба с омаловажаването на Холокоста.

-Крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“(AfD)ухажвала полицията. Пет на сто от 88-те депутати на AfD във федералния парламент са бивши полицаи. -Вчера е осъден на доживот миналогодишен нападател на синагога убил двама души.

-Вчера и снощи Русия беше разтърсена от едно видео в ютуб на Навални. В него той заблуждава един болен от корона свой "отровител" по телефона, че е началство в КГБ. "Отровителят" разказва защо не са успели да го "отровят". Гледах го. Прилича на криминална серия. Четох коментарите. Официалните руски служби наричат видеото фалшификат и допускат, че в създаването му са замесени „международни разузнавателни агенции“.

-Моето мнение - видеото звучи нелепо. Ако руските тайни служби са на такова равнище, няма смисъл да се говори против Русия. Това е безпомощна страна. Глупави служители, никаква организация и дисциплина. Разкапана работа...Видеото досега е гледано от над милион. Путинската администрация ще има проблеми.

-В Китай криза с електричеството поради бурното възстановяване на икономиката. Призив да се пести. Много рекламни надписи се гасят.

-Променя се отношението към психично болните. В Китай са били "невидими", сега покрай изолацията в короната започват да виждат депресираните и нервните. Обсъждат проблема за психичното здраве.

-В Англия механик от Румъния и шофьор от Северна Ирландия са осъдени за непредумишлено убийство на 39 виетнамски мигранти миналата година.

-Във Филипините един полицай застрелял една жена и сина и, защото вдигали шум. Това заснето на видео предизвиква големи дискусии за полицейското насилие.

-Тази година за пръв път издателите на Оксфордския английски речник отказат да изберат само една дума за дума на годината.

Четете, правете гимнастика, гответе, гледайте телевизия, говорете по телефона, обикаляйте Мрежата, мислете за коледните ястия...

БЪДЕТЕ ЗАЕТИ!

*От фейсбук