Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама грузински граждани се признаха за виновни в отнемане на сума на обща стойност от 8889,92 лв. при кражби от две аптеки, в градовете Кюстендил и Пазарджик. Районен съд - Кюстендил одобри споразумения и наложи наказания от по 12 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години. Имуществените вреди от престъплението са възстановени на собствениците.

Обвиняемите Шония И. / грузинец, на 29 години, неосъждан / и Гулордава И. / грузинец, на 30 години, неосъждан / се признават за виновни в това, че за времето от 6 до 11 октомври т.г. в град Пазарджик и град Кюстендил, в съучастие като съизвършители са отнели общата сума от 8889,92 лв. На 06.10.2020 г., от аптека на ул. „Търговска“ в Пазарджик са извършили кражба на сумата от 1 500 лв. На 11.10.2020, от аптека в голяма търговска верига, на бул. „Македония“ в Кюстендил, са отнели сумата от 7389,92 лв.

Споразумението бе внесено в съда от прокурор Светлана Ризова и подписано от обвиняемите и техния адвокат.
Определението на РС – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът отмени наложените и на двамата грузински граждани мерки за неотклонение „Задържане под стража“, като това определение подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 7- дневен срок.