Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Внук затри дядо си с брадва СНИМКА: Pixabay

24-годишен съсече смъртоносно с брадва дядо си, който е инвалид с два ампутирани. Кървавият инцидент е станал в дома обитаван от двамата в кирковското село Могиляне в понеделник вечерта. Младият мъж и старецът се скарали жестоко за пари. По време на спора внукът не успял да сдържи нервите си и грабнал брадва. Нанесъл няколко удара по тялото на 75-годишният си дядо. Окървавеният мъж сам позвънил на спешния телефон 112, за да потърси помощ. Старецът бил откаран с линейка в кърджалийската болница, където обаче по-късно починал от раните си.

Полицаи са задържали за 24 часа Мехмед Х. На мястото на престъплението е извършен оглед, претърсване и изземване на веществени доказателства. Назначени са съдебномедицинска експертиза и съдебни химически експертизи.

В селото твърдят, че дядо и внук не били в добри отношения и често се карали. Старецът бил бивш миньор и вземал висока пенсия, но имал чепат характер. Младият мъж бил безработен. Отскоро живеел в Могиляне, след като се прибрал от Турция, където е служил като донаборен войник.