Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки: konkurent.bg
Снимки: konkurent.bg

Мъж преодоля забранената за автомобили пешеходна зона във Враца, навлезе в нея и паркира колата си пред сградата на общината. Веднага след това врачанинът заля с бензин колата  си "Рено меган " и я подпали. Мъжът на средна възраст заля със запалителната течност и себе си, но не успя да драсне клечката поради бързата намеса на полицаите и пожарната.

Минути след инцидента на мястото на инцидента пристигна кмета на Враца Калин Каменов, председателят на общинския съвет Владимир Христов и шефа на областната дирекция на МВР старши комисар Янко Янколов.

При опит да бъде арестуван мъжът успя да напръска с бензин и един от полицаите. Подпалвачът беше отведен в районното управление на полицията, което се намира на метри от запалената кола. 

Огнеборци пък потушиха бързо пламъците и ликвидираха вероятността за ново избухване на огъня. Пламъците и гъстия дим се стелеха на десетина метри от намиращото се до общинската сграда училище.

Деца от петите класове на средното училище, които са единствените в сградата на школото заради онлайн обучението, казаха, че мъжът полял седалките и палнал колата, след което седнал на една от пейките, за да се любува на кладата. После станал и започнал да танцува, разказаха учениците.

Все още не я ясна причината заради която врачанинът се е решил на подобна стъпка. Срещу какво е искал да протестира ще се разбере след разпита му в полицията.

Кметът на Враца Каменов обяви, че палеж между училище, детска площадка и няколко обществени сгради центъра на града може да бъде опреден единствено като опит за тероризъм.

"Със сигурност този човек има някакъв мотив за постъпката си, каза градоначалникът. - Така обаче не може да бъде разрешен нито един проблем, какъвто и да е той".