Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Бакалова от дъщеря на Борат става внучка на Йосиф Сърчаджиев

Всички в САЩ говорят за младата актриса след сцената ѝ с Руди Джулиани в хотелска стая

Талантливата Мария Бакалова, чието име вече всички световни медии научиха заради участието ѝ в “Борат 2”, се връща в България другия месец за снимките на нов филм. От Тутар, ексцентричната дъщеря на Саша Барън Коен, ще се превърне във внучка на Йосиф Сърчаджиев за лентата Women Do Cry или балканската версия на жени в нервна криза, както шеговито я описва създателката ѝ Весела Казакова.

Филмът е хем художествен, хем леко документален. Сюжетът се върти около трите сестри Йоана, Вероника и Ана. В техните роли влизат самата Казакова и истинските ѝ сестри - Биляна и Екатерина. “Малко се разголваме, не в буквалния смисъл, а в преносния. Правим някакви наши лични работи”, обяснява с усмивка тя.

Във филма Бакалова ще бъде племенница на Весела. “Тя е Соня, а Ралица Стоянова, която прави дебют в киното, е Лора. И двете са направо невероятни, страшни фурии от това ново поколение”, разказва Казакова.

Бакалова вече дори е обсъждана за следващ носител на “Оскар” в категорията за поддържаща женска роля. Едва ли има американец, който да не е видял сцената ѝ в “Борат 2”, в която остана насаме в хотелска стая с адвоката на Доналд Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, който ляга на леглото и поставя ръце върху панталона си.

За ролята на Соня Бакалова се явила на кастинг заедно със 100 млади актриси. “Тя е много интелигентен човек и е здраво стъпила на земята. Каквото и да ѝ се случи сега в световен план, тя ще съумее да се съхрани”, категорична е Казакова.

Платформата за филми IMDb обяви, че Бакалова ще участва и в документален минисериал, свързан с българската история, в който ще си партнира с актьора Юлиан Костов.

Women Do Cry също ще получи внимание отвъд границите на България. “Получи се много голяма продукция, защото по някакво изключително обстоятелство “Арте Франс” (голям френско-германски тв канал - б.а.) подкрепи филма. На който филммейкър да се каже, че го направиха, той отвръща, че това е абсолютно невъзможно. И наистина, един за тях нискобюджетен филм бе приет абсолютно единодушно и те ни гласуваха субсидия, което е изключително”, обяснява Казакова.

Част от филма бе заснета още миналата година. Сцени ще бъдат заснети и следващия месец, като през март са планувани финалните щрихи. Казакова се надява до края на 2021 г. лентата да е готова.