Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Врачанският окръжен съд днес постанови присъда от общо 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за подсъдимия Аксел Олеков. Делото премина в съкратен режим. Това е максималната присъда, която законът позволява за непълнолетен извършител.

Той бе признат за виновен в това, че през януари т. г. във врачанското с. Галиче умишлено е умъртвил 18-годишната Андреа Руменова. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за момичето и с особена жестокост и с цел да бъде прикрито извършеното преди това изнасилване. За това престъпление съдът го осъди на най-тежкото наказание – 12 години затвор.

Олеков бе признат за виновен и за изнасилването, за което му бе наложено наказание от 3 години лишаване от свобода. За влизането в взлом в чуждо жилище бе наказан с 2 години затвор.

Председателстваният от съдия Лидия Крумова състав го призна за виновен и за това, че е отнел чужди недвижими вещи и пари на обща стойност 280 лв, за което получи 2 години лишаване от свобода. На подсъдимия бе определено едно общо най-тежко наказание – 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, което увеличи с 6 години зад решетките.

Така общото наказание, което ще трябва да изтърпи навършилият 18 години преди седмица Аксел Олеков е 18 години лишаване от свобода. Съдът постанови също той да заплати 200 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди на бащата на убитото момиче Асен Руменов.