Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Венилин Трампов има криминални регистрации още от 17- годишен
Венилин Трампов има криминални регистрации още от 17- годишен

20 г. ще лежи в затвора 26-годишният Венелин Трампов, който уби смолянчанина Георги Гривнев, решиха магистратите в града. Убийството е извършено по жесток начин, а трупът на жертавата захвърлен на няколко километра от мястото и открит две седмици след това. Съучастникът на Трампов Марин Терзийски, който помагал да пренесат трупа с такси, е осъден на 5 г. затвор. Прокуратурата ще протестира присъдата в частта за Терзийски.

И убиецът, и жертвата са лежали в Затворническото общежитие в Смолян. Трампов твърди, че докато са били на топло е бил тормозен от жертвата си сексуално. В килията били близки, но се разделели. След това Гривнев го ревнувал и му правел сканадли. Венелин излязъл от затвора и зачакал душманина му да се появи на свобода. Отмъщението дошло на 28 март м.г. Срещнали се в ливада в смолянския квартал “Каптажа” и там Трампов заклал Гривнев. След убийството Венелин взел якето, телефона и портфейла на бившия си любовник. Обадил се на приятеля си Марин, който пристигнал на помощ. Двамата увили тялото в одеало и повикали такси, а на шофьора обяснили, че това е багажа им. Без да подозира нищо дори шофьорът на таксито им помагал да го пренесат. След това поискали да ги закара до разклона за селата Турян и Пещера. Съблякли трупа, хвърлили в дере и покрили тялото с клони. То бе открито по-късно от брат и сестра, които били в района за гъби. Трампов и Терзийски се познавали също от затвора. След като излезли на свобода съучастниците се срещали няколко пъти в Смолян и Пловдив, известно време дори живели заедно и в дома на Трампов в Смолян и чакали излизането на Гривнев от затвора. След убийството пили няколко дни и заминали за града под тепетата, където са заловени заради извършени по-рано кражби.

Георги Гривнев е роден в Пловдив, но е осиновен в Смолян. Пастроците му са починали. По-късно продал къщата им и похарчил парите. Започва с кражбите още като непълнолетен. Първата му присъда е през 1997 г., а една от последните му е от 2010 г. Тогава той бе признат за виновен за кражба на 18 000 евро и 1 500 лева от дома на 68-годишен смолянчанин. За дръзкия обир получи наказание от 3 г. и половина.

Трампов има присъди още от 17-годишен, когато лежи в Бойчиновци като непълнолетен за първата си кражба.Следват още 12 присъди за кражби и грабежи. През 2012 г. е осъден и в Пазарджик за опит за убийство на съученик.Заедно с друг ученик пуснали сода каустик в супата на момче в ТВУ “Ангел Узунов” в Ракитово през 2010 г.

Последната присъда, за което лежи 3 години и четири месеца в затвора, е за брутален грабеж в хранителен магазин в центъра на Смолян, в който Венилин нахлу с пистолет.

Сега Венелин и Терзийски отново са заедно в затвора.

Удушеният Георги Гривнев
Удушеният Георги Гривнев