Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Врачанският окръжен съд днес взе решение, с което признава и приема за изпълнение в България решението на окръжния съд на Дюселдорф, Германия. С него българския гражданин Радослав Т. от Враца, по известен в града като Радо Черния, е осъден на лишаване от свобода при първоначален строг режим на 6 години и половина за седем кражби, извършени със съучастник.

Делото бе образувано в съответствие с рамковото решение за прилагане на принципа за взаимно признаване на съдебните решения по наказателни дела, с които се налагат наказания лишаване от свобода или мерки, включващи лишаване от свобода, за целите на тяхното изпълнение в Европейският съюз.

Осъденият е подал искане да се трансферира наказанието му и да го изтърпи в България. Съдът приспада изтърпяната част от наказанието на Радослав в затвора в Дюселдорф от 606 дни.

Ради Черния бе задържан от полицията в Дюселдорф заедно приятеля си Павлин Н. докато се опитвали да задигнат скъп джип. Те били част от група за кражби, действала на територията на няколко града в Германия.