Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако има някакъв проблем с медиите в България, това е, че изчезва либералният модел, където медите се финансират, благодарение на широк набор от рекламодатели, читатели да си купуват, каза пред БНТ главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев. 

"Това е световен процес: има един собственик, спонсор, който издържа медии, за да се защитава нечий интерес. Не е толкова лошо, но не е, както беше през 90-те", коментира още Зюмбюлев - Не бих могъл да говоря за евросредствата, защото те отиват само в телевизиите. Сайтовете и вестниците не получават нищо от тези евросредства. 

"Панорама" е последното предаване, в което има плурализъм, каза още главният редактор. Това коментира Зюмбюлев по повод атаката срещу гости на предаването. В коментар по темата главният редактор заяви, че водещият на предаването Бойко Василев кани в студиото си няколко гледни точки за коментар, а протестърите искат да бъде чута най-вече тяхната дума. 

"Протестът разбира се, че ще е радикален, ако иска да бъде забелязан. Той може да е радикален срещу правителството - чудесно, но да замерят хора или да се опитат да определят съдържанието на политическо предаване, ми се струва твърде много", коментира събитията около протестите Борислав Зюмбюлев. 

 "Медиите се превръщат в органи. Думата медия значи посредник. Това вече започва да изчезва и се връщаме в едно време, когато "това е органът на този олигарх, на онази партия" и там се защитават само тези. В случая Бойко Василев опитваше да вярва, че все още е медия и да дава различни гледни точки", каза още Зюмбюлев.