Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илон Мъск.
Илон Мъск.

Собственикът на "Тесла" милиардерът Илон Мъск за пореден път изригна срещу Бил Гейтс, след като в подкаст на CNBC бе попитан защо непрекъснато се заяжда с Гейтс особено по отношение на позициите му за ваксините.

Мъск не пропуска да иронизира милиардера от коронакризата насам по всеки повод - от предупрежденията му до мерките и превенцията. Затова по време на предаването на Мъск му припомниха скорошен коментар на Гейтс: "Илон не се занимава с ваксини, той направи невероятна електрическа кола, ракетите му са добри и му е позволено да говори за тях. Но се надявам да не се бърка в области, в които не е въвлечен особено." Препоръката на Гейтс бе ясна - Мъск да си затваря устата за ваксините, защото не разбира от тях.

Това обаче действително вбеси шефът на "Тесла".

"Ще кажа, че ние също прекарахме доста време с екипа по епидемиология на Харвард, който разработва проучвания за антителата - ядоса се Мъск. - "Тесла" прави машините за ваксини на CureVac, така че Гейтс да не си мисли, че говоря за неща, които не разбирам. Това е..., хей... глупак, ние всъщност правим машините за компанията, в която той инвестира."

Запитан защо иронизира мерките срещу вируса и в същата време участва в подготовката на ваксини, Мъск обяви, че той и неговото семейство няма да се ваксинират.

"Аз не съм в риск, нито децата ми", обясни той. Тезата му е, че всичко много прилича на "Домашен арест".