Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов
Валери Симеонов

ГЕРБ и ДПС имаха връзка на високо ниво, но тя беше скъсана в началото на протестите, каза зам.-председателят на парламента

Цвета Караянчева е сериозен политик, обаятелна за мен, стойностен човек. Подкрепям я. Каква оставка, какви 5 лв. 5 благоевградски хулигани се събрали с кофи на главите и я мерят с яйца. А тя си върши работата. Това заяви Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова тв.

Това не е метрото на Бойко, то е построено с нашите пари, коментира зам.-председателят на парламента думите на Караянчева. Симеонов я подкрепи и за тези думи, изречени на партийно събрание. Посочи, че Мустафа Карадайъ плаши електората си, че ще им връщат имената.

Той коментира и обвиненията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ и ДПС са в тайна коалиция.

"Убеден съм, че е имало връзки на ГЕРБ с ДПС на високо ниво, но те вече са скъсани от началото на тези протести. Лидерът на ГЕРБ пожела да демонстрира, че няма връзки с ДПС. Протекоха процеси на дистанциране от ДПС. Те вече не подкрепят кворум и позиции на ГЕРБ и Обединени патриоти", каза Симеонов. Според него Цветанов е бил генератор на процеси, при които местни лидери на ДПС са преминавали в ГЕРБ. Посочи, че е в добри отношения с Цветанов.

"Кой им обръща внимание на тези от площада? Това са червени кхмери. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха щяха да стрелят", каза Симеонов за протестиращите.

"Идеята на Каракачанов за експертен кабинет е несъстоятелна. Къде ще намерите толкова експерти за оставащите 6 месеца? Това ще доведе до парализа на администрацията. Тази идея не е обсъждана с мен, нито с Борисов. Каруцата скърца, но върви успешно. Минималните пенсии са 300 лв., както обещахме прези изборите", заянви лидерът на НФСБ. Все пак партията му ще се яви "по принцип" на следващите избори отново с ВМРО, поне засега.

"Ние никога не сме били за машинен вот. Това няма да се случи. Причината е, че бяхме в период на пандемия. Тя спря движението по тези въпроси. Срокът за поръчване и доставка на тези машини е минал. Останалото е политическо танго за удовлетворяване на исканията на улицата и обществото", каза Симеонов. Той е пуснал сигнал срещу депутатите от БСП, защото не носят маски в парламента. Откъде накъде ще дойде някой наглец от БСП да ме заразява мене", ядоса се той.