Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов КАДЪР: БНТ
Валери Симеонов КАДЪР: БНТ

"Това не е протест, а масови изблици на омраза и желание за власт". Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по БНТ.

"Това са масови хулигански прояви. И те са безнаказани - няма задържани за мятането доматите и яйцата. Така постъпиха и пред централата на НФСБ, така и със сгради паметниците на културата", каза още той.

"БНТ, Би Ти и и Нова ТВ поощряват протестите и не смеят да кажат нищо против тях, за да не станат репортерите им обект на агресия. Представят събитията като прояви на героизъм", заяви зам.-председателят на парламента.

"За какъв диалог говорят от ДПС, след като предлагат оставка на премиера и президента? Не се наемам да коментирам тезите на Доган и Карадайъ, защото те са трудноразбираеми", добави той, като уточни, че Красимир Каракачанов има желание да взима отношение по тези въпроси.

"Иска да изкаже мнението си и и това да бъде коментирано от медиите. Това е по-скоро политическо мнение и действие. Това не е патриархът, който да съветва две страни да се сдобрят. Той е част от едната страна. Предложението за експертно правителство е удар в гърба на неговите партньори. Нито бях предупреден, а съвсем естествено би било да се обсъди това. Малко странно ми се видя това изявление, но той е добър обигран политик и успя да го преформулира", каза още той.

Според Валери Симеонов напусналите ПГ на БСП имат дълбоки мотиви да го направят. "Голяма част ги познавам, това са стойностни хора, такива, каквито не страдат от звездната болест - да са недоволни, че не са били избрани и че не е станало тяхното, допълни той.