Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не състезание, а истински празник!

Днес завърши държавното първенство ансамбли категория Б за ДМВ до 10 год., ДМВ, ДСВ и жени.
Четири дни станах свидетел на един истински празник!
БФХГ създаде условия наистина като за световно първенство, както каза президентът на ЦСКА Евгения Стоева, а и доста други колеги. Състезатели, треньори и съдии имаха всичко необходимо, за да могат да се чувстват уютно, добре и да вършат работата си по най-добрия начин. Бяха спазени всички разпоредби на министерството на здравеопазването и на спорта.
В залата цареше спокойствие и ред. Със сигурност това мотивира и зареди всички участнички в състезанието, защото видях много усмивки и радост. Видях едни щастливи деца и доволни треньори. Видях много развълнувани родители, които идваха с кошници цветя, красиви букети за треньорите.
За мен беше огромно удоволствие да се любувам на красивите ни гимнастички, облечени като принцеси. Никога до сега не бях виждала толкова красиви трика на държавно първенство! Присъствах сякаш на концерт, защото изборът на музики беше впечатляващ. Седях и се любувах истински на това, каква красота е художрствената гимнастика!
През годините създадохме три категории - Елит, А и Б. От скоро имаме и масов спорт. Правилата в категория Б не са толкова трудни, изискванията не са толкова големи, но видях толкова работа за тези само два месеца... Осъзнах още повече, колко е важно да я има тази Б група! Не само, защото това е основата на всеки клуб, а защото това има своето огромно социално значение малките и млади момичета да са ангажирани с нещо, което възпитава ценности и качества, от които обществото има крещяща нужда! Ние създаваме живот на семействата и техните дъщери изпълнен с труд, красота и състезания, които подаряват невероятни емоции и преживявания.
Видях толкова много клубове, които бяха щастливи със своите шампионки и медалистки, както и другите, които просто бяха истински удовлетворени от това, че успяхме да им подсигурим в тези несигурни времена това важно състезание - “Левски-Триадица”, “Грацуя”, “Левски”, “Олимпия”, “Дунавска ЦСКА”, “Алегро”, “Розова долина”, “София спорт 2017”, “Виктория София”, “Черноморец”, “Тракия”, “Чар ДКС”, “Елит”, “Олимпия 74”, “МИК Гергана”, “Берое”... всичките тези отбори са медалисти!
В състезанието имаше уникални композиции, прекрасни гимнастички, които дори биха могли да участват и в по-Горна категория!
Поздравявам всички, абсолютно всички, които сътвориха този празник на Художествената гимнастика!
Дадох си сметка, какъв огромен скок сме направили в цялостното развитие на спорта ни! Вече имам идеи как да доусъвършенстваме започнатото. Състезанията във всички категории трябва да се провеждат при отлични условия! Можем да го постигнем! Така залите ни ще са пълни, а продукцията ще става все по-добра!
Благодаря ви, колеги!
Отлична работа, която ме изпълни с щастие, надежди и много идеи!
Съвсем в тона и в стила на състезанието беше и прекрасното настроение на треньори, съдии, организатори и съриймъри - на всички им се доигра художествена гимнастика! Затова накрая дадоха воля на желанието си и превзеха състезателния килим!

Не състезание, а истински празник!??

Следващата седмица продължаваме

P.s Благодаря за вниманието и силните думи на президента на ЦСКА Евгения Стоева към мен! За мен означава много, че моите колеги оценяват усилията ми и отговорността ми към любимия спорт!??

*От фейсбук!