Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка Фейсбук
Снимка Фейсбук

Полицията готова за всякакви варианти

Протестиращите от Стара Загора, които искат оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, обсъждат активно в социалните мрежи възможността тази вечер след 19 часа да блокират магистрала "Тракия" край града.

Към 18 ч. има полицаи на пътен възел Нова Загора, откъдето вероятно ще отбиват колите, за да минават по стария път Стара Загора - Бургас.

Официално протестът започва в 18,30 часа от паркинга на езерото "Загорка" в северната част на Стара Загора, където ще се съберат протестиращите с автомобилите си. След това се очаква автомобилното шестие да прекоси целия град на юг до кръговото кръстовище за Раднево в кв. "Кольо Ганчев".

От това кръстовище до магистрала "Тракия" са около десетина километра. Много е възможно протестиращите да тръгнат към магистралата с цел да я блокират. Те очакват подкрепа на недоволни граждани както от цялата Старозагорска област, така и от съседната област Хасково.

В същото време полицията в Стара Загора се готви да не допусне протестиращите да стигнат до магистралата.

В случай, че това все пак стане, униформените имат готовност да пренасочат движението към морето и към София по обходни пътища. Самите протестиращи споделят в социалните мрежи, че били готови да действат избирателно и блокадата им да не бъде твърда докрай, като все пак пропускат през нея коли с малки деца и възрастни хора в тях. 

Протестиращите от Стара Загора вече показаха, че не се шегуват, когато заплашват да затварят пътища. В сряда вечер около 30 автомобила блокираха пътя между Стара Загора и Казанлък, след което достигнаха чак до прохода Хаинбоаз, където също направиха блокада. Тогава тя остана до 10 минути преди полунощ.