Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Синът на бития дядо Христо: Пребиха го за 100 лева, взеха му остатъка от живота Синът на жертвата Васко в съда. Снимки: Авторът

За втори път пред пловдивския районен съд застанаха биячите на дядо Христо Васков от Трилистник. 32-годишният Павел Асенов и 16-годишният Ангел Маринов ще отговарят да нападението и побоя над възрастния човек.

Самият дядо Христо не присъства. Той е пуснал молба делото да се гледа в негово отсъствие, тъй като е с влошено здраве. Жертвата обаче желае виновниците да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

В съдебната зала е внукът на бития и ограбен старец, който носи името на дядо си. Тъкмо на него пребитият старец се е обадил след нападението, за да му съобщи.

Двамата подсъдими са неграмотни. 32-годишният Асенов не знае кога е роден. Непълнолетният Асен също не може да чете и пише. Двамата са осъждани многократно.

Очаква се подсъдимите да сключат споразумение с прокуратурата за наказанието си. "Пребиха го за 100 лв. ,взеха му остатъка от живота", изригна в съда синът на жертвата Васко.

Очаквайте подробности!