Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Момчето се е удавило в неохраняемата зона на плажа в Крайморие. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА
Момчето се е удавило в неохраняемата зона на плажа в Крайморие. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА

Дениз от Дебелт се удавил два дни преди рождения си ден

Мъртво вълнение погълна 15-годишно момче в Крайморие днес следобед, съобщи за "24 часа" говорителят на полицията Цветелина Рандева.

Трагедията се разиграла около  14 ч. на неохраняема зона, близо до нос Кабата.  Въпреки силното вълнение на морето Дениз от средецкото село Дебелт  влязъл да се къпе, но мъртво течение го завлякло навътре и то не успяло да изплува. Той бил на плаж със семейството си, което имало още едно дете. То също влязло да се къпе, но по-наплиткото и успяло да излезе само.

След сигнал в полицията веднага са задействани Гранична полиция и Морска администрация, спасители от централната ивица опитали да извадят момчето, но когато след около 40 минути го изтеглили на брега, то вече било мъртво. Детето е издъхнало само два дни преди рождения си ден - на 28 юли е трябвало да навърши 15 г., разказаха запознати.

От няколко дни спасители призовават летовниците да са изключително внимателни, тъй като морето е бурно и има коварно мъртво вълнение. Въпреки предупрежденията им туристите масово пренебрегвали указанията и влизали сред огромните вълни с риск за живота си.