Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Игли Карасани. Снимка:фейсбук
Игли Карасани. Снимка:фейсбук

Граничен катер го засича навътре в морето на 12 юли вечерта и го сваля на брега, но докторът изчезва

Млад кардиохирург от Албания, специализант в частна болница в Бургас, е изчезнал мистериозно на 12 юли вечерта и до днес няма следа от него. От пресцентъра на полицията съобщиха за 24 часа, че въпросният лекар - 28-годишният Игли Карасани е обявен за общонационално издирване.  В деня на изчезването си високият около  167 см. Игли Карасани е бил облечен с къси бежови панталони и сива бежова тениска. Носел е нови черна чанта през рамо и черни джапанки, а в себе си е имал  плажна кърпа.

Последен късно вечерта на 12 юли го видял неговият колега и приятел д-р Никола Недялков от частната болница, установи репортерска проверка. "Каза ми, че е ходил на плаж, но не се качи в дома си и тръгна нанякъде", разказа пред 24 часа д-р Недялков. Той е шокиран от случващото се, описва колегата си от албански произход като сериозен и адекватен човек. И в работата му и в личния му живот всичко изглеждало перфектно.

Приятелката на д-р Карасани разкри пред наш репортер, че напоследък той бил преуморен, мислел само за работата си, която била детската му мечта. Работил като специализант в отделението по Кардиохирургия.

Няколко дни преди да изчезне трябваше да се яви в София на изпит по български език, за да му пуснат специализацията, разкри още приятелката му Аделина. Според нейна информация в неделя, 12 юли, около 21 ч., медикъ е бил забелязан от кораб да плува навътре в морето. Подаден е сигнал и граничен катер го е извел на брега. Прегледан е, установено е, че е в добро здраве и е бил върнат на плажа на Солниците, където е бил багажът му", разказва Аделина. По нейни данни същата вечер пред дома на медика , който живеел в затворения комплекс "Перла" в жк "Лазур",  го чакал неговият приятел д-р Недялков. Двамата се видели за картко, но Карасани не се качил в апартамента си,  а тръгнал в посока към съседния к-с "Зорница".

"Нямаме никаква връзка с него. Тя прекъсна още 2-3 дни преди да бъде засечен в морето. Поведението му е странно, но по-скоро го свързвам с работата му.. Нещо се е  отключило  в главата му" , казва Аделина. 28-годишният мъж не се е обаждал и на родителите си в София, което било необичайно за него.

28-годишният албанец живеел в Блъгария от 2011 г., завършил медицина в Пловдив, а в Бургасбил от януари т.г.

Игли Карасани. Снимка:МВР
Игли Карасани. Снимка:МВР