Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов
Валери Симеонов

"Всяка вечер агресивни групи провокират полицията, агресират, замерят със стъклени бутилки. Всичко това цели нагнетяване на напрежение. И го очаквахме", заяви Валери Симеонов и обвърза публикуваните записи с разговори на Васил Божков с ескалирането на напрежението по време на шестия ден от протеста.

"Дирижирано е от хора с 18-19 обвинения. С хора, които са с явно изразена подкрепа за президента. Ситуация, която не е за подценяване", добави пред Нова телевизия заместник-председателят на парламента и лидер на НФСБ.

"Изключително самонадеяно беше изявлението на г-н Божков как може да се дирижира протестът дистанционно. Затова става въпрос за директно управление. За мен тези, които се управляват от Дубай, са няколко хиляди. Той казва над 10 хиляди - не го вярвам, но със сигурност групата е голяма", каза още Симеонов.

"Отговорността на всяка власт е да изпълни волята на избирателите. Вие го представяте така апокалиптично. Това някакво представление ли е? Забравихте ли какво беше ноември 2018 г. - един безсмислен протест срещу горивата, когато ние свалихме цените. Автопоходи, които блокираха страната", коментира той.

"Основанието не може да бъде Гешев да се маха, след като той е на работа от 6 месеца. Нито съм му фен, нито нищо. Той работи за повишаване на обективността, на ефективността. Бяха задържани знакови фигури. Предприети са мерки по съмнения за държавна измяна дори срещу служители в президентството, което е похвално. Влияе и тази акция, и ситуацията в "Росенец", влияят и парите, които са пращани от Дубай. Агитките, за които говорим, говорят за плащане, провокиране, организирани групи, които изпълняват точни указания", продължи Валери Симеонов.

"Трябва да има проверка и на записите, които изтекоха с Борисов. Аз имам съмнения, че за втория има монтаж. Да се провери и президентът, който казва, че трябва да се "оттакова" въпросът с жена му", каза още той. 

Относно призива на Румен Радев "мутри вън", Симеонов отвърна: "Ами аз мога да кажа "мутрите вън от президентството". Президентът Радев излиза и се държи като нацупено детенце, което се сърди и казва „Ама, вие днес ми влязохте в къщичката и арестувахте мои хора! Заради това сега всички вън!“. Абсолютно дилетантско поведение на начинаещ политик. На всичкото отгоре той няма и никаква отговорност към държавата."