Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слънчев бряг, България  Снимки: Pixabay
Слънчев бряг, България Снимки: Pixabay

Странен екшън се е разиграл през нощта на 10 юли,  когато млад датчанин задигнал камера и скъпо оборудване на свои сънародници-журналисти и хвърлил техниката в морето, съобщават от полицията. 

В местното полицейско управление е получен сигнал около 14 ч. на 10 юли от  39-годишна датска гражданка – видео оператор към датската национална телевизия, отседнала заедно с колежката си в Слънчев бряг,. Тя се оплакала ,че около 00.40 ч. на същата дата, в района на крайбрежната алея пред нощен бар, докато снимала репортаж за нощния живот в курорта, непознат мъж грабнал камерата, заедно с пълния й комплект оборудване / всичко на обща стойност 427 000 датски крони или 112 000 лева/. След това побягнал към морето и хвърлил оборудването и видеокамерата във водата.

Крадецът бързо  е бил установен и задържан. Оказало се, че това е датски турист на 26 г., също отседнал в курорта. От полицията съобщиха, че са извършени разпити на свидтел, разпознаване и други  процесуално-следствени действия. До момента датчанинът не е дал адекватно обяснение за извършеното, коментират разследващи. По случая е образувано досъдебно производство.