Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

УМБАЛ Бургас СНИМКА: Архив
УМБАЛ Бургас СНИМКА: Архив

Час след бягството 34-годишният Красимир от Поморие бе открит и върнат в болницата

Пациент с дихателна недостатъчност избяга от отделението по реанимация на УМБАЛ Бургас този следобед,скачайки чисто гол от 3-я етаж,  съобщи за 24 часа говорителят на полицията Цветелина Рандева. 34-годишният Красимир П. от Поморие се приземил върху тавана на линейка и побягнал. Около час по-късно мургавият пациент е бил открит в района на жилищен комплекс "Перла", който се намира близо до болницата, уточниха от Областната дирекция на МВР.

Помориецът е бил приет в УМБАЛ Бургас преди два дни и настанен в самостоятелна стая заради опасния симптом дихателна недостатъчност. Внезапно този следобед той започнал да буйства, скъсал системите, от които шурнала кръв и хукнал гол по коридора. Там за малко не съборил сантитарка, която се опитала да го спре. Стигнал до прозорец в отделението и се метнал от него. В крайна сметка се приземил върху покрив на линейка.

Все още се уточнява дали пациентът е бил тестван за коронавирус, тъй като не бил здравно осигурен, научи 24 часа. Според източници на вестника Красимир не бил тестван с PCR, а по данни на полицията му бил направен бръз тест, който бил отрицателен. Отново според неофициална информация мургавият помориец бил болен от туберколоза и имал пневмония.