Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана Динева и Гергана Станчева заради нарушения на професионалната етика и спря тренировките на националния отбор за европейските младежки игри.

Решнието дойде след като неназована гимнастичка се оплака от Динева, че е била наричана "дебела крава", била лишена от вечеря и е била принудена да тренира контузена.

Илиана Динева работи от години в Швейцария и никога не е иало оплаквания от нея. Тя вече си е наела адвокат и смята да съди федерацията. На пресконференцята пред двама журналисти тя бе защитена и от свои бивши състезателки, които твърдят, че всичко е лъжа.

Българсата федерация също защити треньорките. В писмо президентът Илиана Раева посочва, че това не е първото подобно решение на швейцарците. Преди години така е била уволнена Весела Димитрова, извела ансамбъла им до безпрецедентното осмо място на световно първество. След това Димитрова, която в момента е начело народния ансамбъл, печели делото срещу едерацията. По-късно същата е съдбата и на Мирела Пашалиева, освободена поради липсата на резултати.

Българската федерация иска честно разследване на случая и изчистванто на името на двете треньорки. Раева отбелязва, че просто няма как в спорта да станеш шампион без да тренираш.

Илиана Динева
Илиана Динева