Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Божков обеща да прехвърли акциите на “Левски” на Наско Сираков, но някои се усъмниха в искренността му.
Васил Божков обеща да прехвърли акциите на “Левски” на Наско Сираков, но някои се усъмниха в искренността му.

За ново джиро акциите трябва да се върнат в Дубай, става и с пълномощно за управление

Васил Божков обеща да прехвърли мажоритарния пакет от акции на “Левски” на Наско Сираков точно в 10 часа в петък. Някои обаче се усъмниха отново в искренността на действията му, след като точно преди това има едно изречение, свързано с премиера Бойко Борисов. Според опитни филолози може да се сметне, че отново премиерът трябва да даде разрешение за трансакцията. Повечето обаче са твърди, че всичко е в полза на Сираков и най-накрая ще приключи драмата, която се вихри в последните седмици.

Накрая бившият собственик на двата родни гранда “Левски” и ЦСКА пожелава успех на “сините”.

“Прочетох изявлението на г-н Божков и неговото решение да получа акциите на “ПФК Левски”. Изказвам своите благодарности към многобройните ни фенове, към всички левскари, към моите верни приятели и съмишленици за мощната подкрепа, която получих след обявяване на решението ми, че съм готов да получа акциите. Също така изказвам своите благодарности към г-н Божков и г-н Попов!”, веднага пусна собствено изявление Наско Сираков.

Още в неделя Сираков обяви, че е готов да вземе пакета от 86,6% от акциите, ако му бъде прехвърлен, след като баскетболният треньор Тити Папазов бе излъган, че той ще ги вземе. Вместо това Божков прати журналиста Сашо Диков да ги носи на премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Той ги отказа и те влязоха в касата на изпълнителния директор Павел Колев.

Според юристи сега има два пътя. Единият акциите да бъдат върнати в Дубай и там да бъде изготвено ново джиро на името на Наско Сираков или ако това не стане навреме до акционерното събрание на 6 юли, да му бъде издадено пълномощно, за да може да гласува с тях

Сираков и в

момента е

акционер,

но държи масовия пакет от 100 акции, който не може да влияе на резултата на общото събрание.

Сега е сигурно, че точно той ще бъде избран за председател на надзорния съвет на следващата сбирка.

Сираков със сигурност не смята да държи пакета за себе си, а усилено да търси инвеститор, който да се заеме с издръжката на отбора, който е и със сериозни дългове.

Сираков спечели безапелационно и вота на страницата на Божков във фейсбук, като в него участваха над 51 000 човека. Той получи 50,4% от вота, което дори му стига за победа в първи тур на всякакви избори. За сметка на това Тити Папазов бе изпреварен дори от фолкиконата Кондьо. (Виж резултатите вляво.)

“Случи се възможно най-доброто. След Гунди, който не е между живите, “Левски” няма по-силна фигура в своята история от Наско. Освен футболните качества Сираков безспорно има и лидерски такива, с които човек се ражда, които човек ги носи в сърцето си. Наско е обречен да бъде знаменосецът на знамето “Левски”, коментира самият Папазов.

Той получи безпрецедентна подкрепа от цяла синя България точно тогава, когато хората са най-искрени, когато са ранени и близо до смъртта на нещото, което най-много обичат след семейството и роднините си. 106-годишнината на “Левски” ще бъде записана може би с по-големи букви от 100-годишнината.

Според Папазов Сираков е постъпил доста мъжки, като е загърбил обидата и факта, че от 12 години не е стъпвал на стадиона.

Папазов благодари лично на спортния министър Красен Кралев, който още на 22 април му казал какво трябва да се направи с “Левски”. Какво са си казали двамата обаче, оставало тайна.

Драмата се разви с бясна сила през последните 10 дни.
След отказа на премиера първо се караха юристите, за да стигнат до извода на “24 часа”, че не може да има джиро без съгласието и на двете страни, което трябва да бъде с договор.

След това Божков направи първата си анкета за това дали да пусне такава на кого да даде акциите. В нея над 85% гласуваха това да стане.

И така се стигна до последната серия, с обявяването на Наско Сираков за нов собственик.

Всички фенове на “Левски” се надяват, че сега обстановката ще се успокои, за да може тимът да доиграе първенството нормално.

“Сините”

се борят

за второто

място

в класирането, както и за купата, където имат да играят първо 1/2-финал с “Локо” (Пд).

Преди два дни лично босът на пловдивчани Христо Крушарски реши да подпомогне съперника си, като купи билети за 1006 лева за концерта за рождения ден на “Левски”, който се пада на 24 май.

Все още обаче няма решение дали ще се ходи на мястото, където е организиран клубът, което се намира до НДК.

Стадионът разпродаден за рождения ден

Всички виртуални билети, които бяха пуснати за концерта за рождения ден на “Левски”, вече са разпродадени. В момента се обсъжда дали да не бъдат продължени продажбите, за да могат тези, които искат да помогнат, да го направят.

Точно в 19,14 часа ще започне лайфстриймингът на концерта за 106-ата годишнина на клуба.

Със сигурност ще има и виртуални билети за двубоя с “Лудогорец” на 5 юни. Вече веднъж бяха продадени такива за двубоя, който трябваше да бъде точно преди обявяването на извънредното положение в България.

Въпреки щедрото дарение от страна на Делян Пеевски от половин милион лева финансите в “Левски” не са на необходимото ниво и феновете ще продължат да помагат на клуба.

Георги Тодоров пак може да е временен вариант за треньор

Все още не се знае как ще се развие спортно-техническата ситуация в “Левски”, но на “Герена” са готови и с вариант при евентуално напускане на треньорския екип на Петър Хубчев.
Като негов заместник до края на сезона ще влезе човек, който добре е запознат с тази роля. Това е Георги Тодоров. Специалистът от години работи на “Герена”.

Миналата година той завърши кампанията след освобождаването на Георги Дерменджиев, който пък в последствие стана национален селекционер. С победата 1:0 над “Етър” в баража Тодоров донесе на “Левски” квота за участие в квалификациите на Лига Европа.

Всъщност Тодоров, освен че завърши сезон 2018/2019, и го започна.
Той бе привикан по спешност от ДЮШ на “Герена” след чутовния провал на италианеца Делио Роси, който не успя да се справи с представителя на Лихтенщайн “Вадуц” на старта на кампанията в Лига Европа.

През пролетта на 2003 г. пък Тодоров замени Славолюб Муслин и спечели с “Левски” купата на България.

Холмар изкара карантината

Защитникът Холмар Ейолафсон поднови тренировките си с “Левски”, след като изкара задължителната 14-дневна карантина, след като се прибра от Исландия. Той ще бъде готов за рестарта на 5 юни.