Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Джорлев по време на процеса срещу него през 2012 г. Снимки: Архив на автора.

Пламен Джорлев, който през 2012 година уби по особено жесток начин съпругата си Дореми, за втори път поиска предсрочно освобождаване от затвора във Враца. От управата на пандиза казаха,че в поведението на Джорлев се очертавала ясна тенденция към позитивна промяна. Той отчитал собствената си вина за случилото се криминално престъпление.

През годините в затвора осъденият многократно бил награждаван и не е наказван. Съдействал е за изпълнение на планираните дейности в индивидуалния му план на присъдата.

Съдебното заседание днес се проведе чрез видеоконферентна връзка със Затвора във Враца. Осъденият потвърди своето искане и заяви, че е направил всичко, което зависи от него, за да се поправи и повече не може да направи. Състав на окръжния съд обаче отказа Джорлев да излезе на свобода.

„По отношение на осъдения не са налице и двете законови предпоставки за условно предсрочно освобождаване, както изискват разпоредбите, се казва в мотивите на съда. Налична е само предпоставката, че той е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание. В същото време съдът намира, независимо от положителната оценка, дадена в доклада и становището на ръководството на затвора, че постигнатите до момента положителни промени не са трайно установени. Те следва да бъдат стабилизирани и трайно проследени. Липсва и категорична констатация за самокритичност от страна на осъдения към извършеното от него правонарушение.”

Джорлев е в затвора от 8 години, като изтърпява наказание „лишаване от свобода“ от 13 г. и 4 месеца заради извършеното от него зловещо убийство. През 2012 г. врачанският окръжен съд постанови 20 години затвор за Джорлев, но след обжалване на присъдата бе намалена на 13 години и 4 месеца.

В първите дни от 2012 г. полицията бе на крак заради безследното изчезване на данъчната служителка Дореми Джорлева. За изчезването й сигнал бил подаден именно от съпруга й Пламен. Още тогава униформените се усъмнили в него и във версията, която разказал. Не издържал и теста с детектор на лъжата и тогава направил пълни самопризнания.

След повече от седмица в неизвестност, 43-годишната жена беше намерена мъртва в местност между Враца и Вършец. С обвинение за убийството беше задържан Пламен Джорлев. Лично той завел ченгетата до мястото на трагедията след разпити, продължили седмица.

Полицаите заварили ужасяваща гледка. Тялото било захвърлено и оглозгано до неузнаваемост от диви животни. Разследването установи, че убиецът е правил опит да изгори трупа и така да прикрие следите.

Разследването установи, че Джорлев посегнал на Дореми заради изключителната си ревност. Побеснял, когато жена му поискала развод и сред причините изтъкнала, че Пламен имал много по-млада любовница. След скандал между двамата тя разкрила, че той е осиновен, което той не знаел. Дореми казала още, че тя повече се разбирала със семейството му, отколкото със самия него.

Дореми Джорлева. С тази снимка полицията я издирваше 4 месеца през 2012 г.