Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокат Тодорова (вляво) с дъщеря си Деница
Адвокат Тодорова (вляво) с дъщеря си Деница

Румяна Тодорова и дъщеря ѝ Деница

бяха задържани и през март заради имотни

измами, но съдът ги пусна

Врачанската адвокатка Румяна Тодорова и дъщеря ѝ Деница бяха арестувани в сряда сутринта при акция на ГДБОП в града, защото в офиса им бяха открити фалшиви печати на няколко институции.

Двете бяха задържани и на 5 март т.г., но съдът ги пусна на свобода с по-леки мерки. Тогава бяха обвинени за имотни измами, използване на фалшиви документи и незаконно настаняване на старци в приюти с още двама мъже. Тогава в имота на приближения ѝ Иво Борисов-Борката бяха намерени огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици.

В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и бомба с 400 г тротил с дистанционно управление и магнит.

Разследването показа, че то е било предназначено за поставяне под автомобил на съдия от Враца. Поръчител на атентата била адвокат Румяна Тодорова, а причината - дело, което съдията гледал безпристрастно и не както иска адвокатката. 

Това е един от фалшивите печати
Това е един от фалшивите печати

При новата акция в кантората на адвокат Тодорова в сряда антимафиотите намерили фалшиви печати на специализираната прокуратура, министерството на правосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества.

На 5 март тази година специализираната прокуратура обвини адвокат Румяна Тодорова и дъщеря ѝ Деница, както и съучастниците им в престъпната група Иван Тодоров и Иво Борисов-Борката. И двамата са осъждани за измами. Тодоров се преобразявал в различни роли, за да върши измами - студент, директор на училище, прокурор и много други. Той убеждавал жертвите да ползват услугите на адвокат Тодорова. Тя е един от най-оборотните и скъпоплатени защитници във Враца, за която от години има подозрения, че прескача от другата страна на закона.