Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният съд в Козлодуй. Снимка: Архив на автора

Окончателна присъда от осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим постанови районният съд в Козлодуй за Евстати Евстатиев за изнасилване на непълнолетната му приятелка.

Обвинението срещу него беше за изнасилване, блудство, нанасяне на лека телесна повреда и заканване спрямо непълнолетно момиче.
Първоначално той бе осъден на 6 години затвор и признат за виновен в това, че през юли 2018 г. в дома си в Хайредин Евстати е принудил тогава 17-годишната си приятелка да правят секс против волята й, като я принудил със сила. Според прокуратурата той я е удрял с юмруци по главата и лицето и ѝ отправял закани, че ще умре като куче, като натискал и главата ѝ в тоалетната чиния на дома си, докато я малтретирал.

Насилието върху непълнолетната продължило два часа и половина, по време на което обвиняемият проявил изключителна ярост, ожесточение и садизъм спрямо нея, пише още в обвинителния акт. При побоя момичето е получило много рани, отоци и кръвонасядания

Въпреки това, в съдебната зала Евстати не се признал за виновен. Освен ефективната присъда, той е осъден да плати 20 000 лв. на пострадалото момиче за нанесени неимуществени вреди, както и разноските й по делото.

В края на 2018 г. Евстати Евстатиев и приятелят му Милен Младенов бяха осъдени от Врачанския окръжен съд на по 12 години затвор заради жестокото нападение и опита за убийство на таксиметровия шофьор Венцислав Тодоров.