Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив на овтора.

Мъж на 73 години ще се изправи пред съда за убийство на пътя, след като врачанската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Стамен Т. от с. Манастирище. Обвиняемият е правоспособен водач с дългогодишен стаж. Мъжът е имал множество административни нарушения на Закона за движение по пътищата, за което са му били налагани наказания, съобщават от прокуратурата.

През юни м.г. обвиняемият управлявал лекия си автомобил „Опел астра” по главната улица във врачанското с. Манастирище. На кръстовище той спрял и се огледал за други коли. Без да забележи приближаващия отдясно мотоциклетист, мъжът плавно потеглил напред, преминавайки през кръстовището.

В същото време управляваният от 22-годишния Цони Ц. мотоциклет без регистрационни табели се движел с превишена скорост от 90,65 км/ч, при разрешената в случая за населено място – 50 км/ч. Той видял опела в последния момент и ударил спирачки, но поради липса на време и разстояние се ударил челно в колата. Вследствие на удара Цони паднал на асфалта и получил съчетана травма, довела до смъртта му.

По досъдебното производство е била изготвена тройна автотехническа експертиза, от заключението на която е видно, че причина за настъпилият сблъсък е внезапното навлизане на лекия автомобил, управляван от обвиняемия, в кръстовището в момент, когато към него отдясно е приближавал мотоциклет. Мотоциклетистът също е допринесъл за вредоносния резултат, движейки се със превишена скорост, твърди обвинението.