Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

88-годишната баба Пенка първо помислила, че умира - толкова била силна болката, която получила при падането си СНИМКИ: Ваньо Стоилов
88-годишната баба Пенка първо помислила, че умира - толкова била силна болката, която получила при падането си СНИМКИ: Ваньо Стоилов

Час преди Възкресение в събота в полунощ 88-годишната баба Пенка Тенева от село Дъбово в община Мъглиж бе нападната в дома си, блъсната и съборена на земята, след това и ограбена - нападателят грабнал от скрина портмоне с 40 лева. Два дни по-късно възрастната жена разказва, че от предните дни имало сигнали, че нещо лошо ще й се случи. Още във вторник тя забелязала, че избата й е отключена, а нещата й вътре са в безпорядък. Тършувано било и в стая на втория етаж, където дрехите от гардероба били извадени и нахвърляни по пода. В сряда баба Пенка видяла, че й липсва пръскачката, която държала под сайванта на къщата си. Срязана била и част от телената ограда на двора й. В четвъртък някой задигнал рибарските такъми на зет й, а в събота вечер нахлул и в дома й. 

През това време жената гледала телевизия. Внезапно чула силен шум на двора и излязла в тъмното да разбере какво става. Не видяла нищо и понечила да се върне в стаята си, но къщната врата се оказала запречена. Крадецът се бил скрил зад нея и щом 88-годишната стопанка се върнала, я нападнал, като я блъснал и съборил на земята. Баба Пенка паднала и се ударила лошо. Дори си помислила, че умира, докато крадецът офейкал от къщата й с плячката си от 40 лева.

Полицията й организирала веднага очна ставка със заподозрян, но възрастната жена не успяла да го разпознае, тъй като в шока и уплахата си при нападението не успяла да види добре нападателя си. Работата по случая продължава.

В Дъбово отскоро пази частна охранителна фирма, наета от община Мъглиж, но работното й време е само до 21,30 часа. Местните се оплакват, че в по-късните часове често са жертва на крадци - особено на реколтата от дворовете им. Апашите действали по една схема - първо режели дупки в телените огради, след това прибирали зеленчуците и плодовете от дворовете на хората.