Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжната прокуратура във Враца е предала на съд Радослав Л. от врачанското с. Боденец. 41-годишният мъж вече е осъждан за предишни престъпления.

През юли м.г. след предварително получена оперативна информация, полицаи от Мездра извършили проверка в обитавания от него имот. В спалнята на първия етаж бил открит стъклен буркан с капак, съдържащ зелена на цвят суха листна маса с характерен аромат. В калъфка на възглавница на леглото те намерили 7 станиолови сгъвки с подобно вещество. Мъжът обяснил, че това е така нар. „чай за пушене“ и го ползва за лечебни цели.

В същото помещение на масата в картонена кутия били намерени 6 броя патрони, калибър 9 х 18 мм за пистолет „Макаров“, а в найлонов плик - разглобен пистолет с надпис ИЖ 79 – 8. Относно тях Радослав заявил, че не знае за какво са предназначени.

В хода на досъдебното производство са били разпитани няколко свидетели, които са потвърдили, че многократно са закупували „чай за пушене“ от обвиняемия на цена от 5 лева до 15 лева за един грам.

От заключението на извършената химическа експертиза е видно, че в иззетата суха растителна маса се установява наличие на синтетичен канабиноид XLR11. Той представлява наркотично вещество с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранен за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.