Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крумовградчанин наруши карантината, откриха незаконни боеприпаси в дома му СНИМКА: Pixabay
Крумовградчанин наруши карантината, откриха незаконни боеприпаси в дома му СНИМКА: Pixabay

Незаконно притежавани боеприпаси и алкохол без акцизен бандерол са били открити от полицаи от РУ-Крумовград при специализирана операция за противодействие на престъпността и контрол за спазване на противоепидемичните мерки.

Около 16,30 часа на 10 април на спортна площадка в града бил проверен 22-годишен за нарушаване на мерки в условия на епидемия. В автомобила му бил намерен боен патрон, а при претърсване в семейното жилище полицаи открили 26 патрона за пистолет и ловно оръжие и 50 литра алкохол без акцизен бандерол.

Образувано е досъдебно производство по чл.339, ал.1 за незаконно притежаване на боеприпаси във връзка с чл.234, ал.1 за държане на акцизни стоки без бандерол. Разследващ полицай и група „Криминална полиция“ продължават работата по случая.

За нарушаване на противоепидемични мерки по време на извънредно положение е започната проверка в РУ-Ардино по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс.

При обход в централната част на града на 10 април около 18 часа полицейски служители установили младежка компания от четирима в парка в нарушение на забраната, наложена със заповед на здравния министър. Група „Охранителна полиция“ в управлението продължава работата по случая.