Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Едно от атрактивните изпълнения на състезатели от бургаския клуб.
Едно от атрактивните изпълнения на състезатели от бургаския клуб.

„Заедно ще се справим“ – това е посланието на малките  акробати от бургаския клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“, които въпреки извънредната ситуация заради коронавируса продължават да тренират, но в домашни условия.

Председателят на клуба Красимира Петрова изпрати в редакцията на 24 часа клипче, на което 7-годишната София Христова предава посланието на своите съотборнички и демонистрира завидни акробатчни умения, макар и от детската стая, вместо от спортната зала.

„В момента трябваше да сме на Световна купа в София и ни е тежко, но въпреки наложените ограничения децата се справят. Приятно сме изненадани от изключителната отговорност, която показват и от ентусиазма, който имат. Намерили сме начин да тренираме, като сме групирали състезателите по двойки, тройки и четворки, но дистанционно, за да гледат определени клипчета. Задачите са разпределени през целия ден, а тренировките в домашни условия са по няколко часа. Хореографката на клуба Дияна Колева води занимания онлайн в групи от 5-6 деца. Отделно Федерацията по спортна акробатика се включва с различни треньори от цяла България всеки ден от 16 часа. Трудно ни е, но както казва малката София – заедно ще се справим“, споделя Красимира Петрова.

В клуба с помощта на шестима треньори самоотвержено тренират над 100 деца в различна възраст, които завоюват челните места в национални и международни състезания. Бургаският клуб има и национални състезатели.