Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В понеделник полицаи от районното управление във Враца проведоха операция с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества, съобщиха от ОД на МВР.

След оперативно-следствени действия и проведени заградителни мероприятия на улица във Враца е задържан 38-годишен мъж. При обиска му бяха намерени 6 плика съдържащ бяло прахообразно вещество с общо тегло от 10 грама амфетамин и 1 сгъвка съдържаща зелена суха листна маса канабис, с тегло около 5 грама.

От извършените последващи процесуално-следствени действия, в апартамент обитаван от задържания бяха намерени 7 полиетиленови плика съдържащи зелена суха листна маса с общо тегло от 59 грама канабис. Мъжът е задържан в РУ Враца. Образувано е досъдебно производство.

В хода на същата операция в търговски обект в областния град е извършен личен обиск на 32-годишен мъж, собственик на обекта. В него е открит плик съдържащ метамфетамин. Под рафт в магазина е открита кутия съдържаща 4 плика с бяло прахообразно вещество с тегло около 6 грама матамфетамин. В автомобил паркиран пред търговския обект и ползван от същото лице, полицейските служители са намерили плик с тегло около 39 грама метамфетамин. Собственикът на магазина е задържан в ареста. Образувано е досъдебно производство.

През последните няколко дни това е пореден случай на разкрито престъпление по линия „Противодействие на престъпления свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества“ във Враца. На 27 март служители на ОД МВР Враца задържаха 18-годишно лице в което бяха открити 28 сгъвки канабис с общо тегло 39 грама.

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР след оперативно-следствени действия на улица във Враца спрели за проверка лек автомобил „Рено Меган“, управляван от 48-годишен жител, криминално проявен. В багажно отделение на автомобила били намерени и иззети 20 000 къса цигари от различни марки, без български акцизен бандерол. Мъжът е задържан в РУ на полицията във Враца. По случая е образувано досъдебно производство.