Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Страните, които действат бързо, намаляват броя на смъртните случаи поне с 10 пъти !!!

Този вирус може да се разпространи в рамките на 2 метра (6 фута), ако някой заразен кашля. В противен случай капчиците падат на земята и не ви заразяват.
Най-лошата инфекция става чрез повърхности: Вирусът оцелява с часове или дни на различни повърхности. Може да оцелее седмици на метал, керамика и пластмаса. Това означава, че неща като ключалки, маси или бутони на асансьори могат да бъдат опасни за заразяване.
Единственият начин наистина да се намали заразяването е със социалното дистанциране: Да запазим хората колкото е възможно повече вкъщи, колкото е възможно по-дълго, докато епидемията спре.

Мерките:
-Никой не може да влезе или да излезе от зоните за блокиране, освен ако няма доказани семейни или работни причини.
-Движението вътре в зоните трябва да се избягва, освен ако те са оправдани по спешни лични или работни причини и не могат да бъдат отложени.
-Хората със симптоми (респираторна инфекция и треска) "силно се препоръчва" да не излизат.
-Стандартният отпуск за здравните работници е спрян
-Закриване на всички учебни заведения (училища, университети ...), фитнес зали, музеи, ски станции, културни и социални центрове, басейни и театри.
-Баровете и ресторантите имат ограничено време за отваряне от 6 до 18 часа, с разстояние най-малко един метър (~ 3 фута) между хората.
-Всички заведения и клубове трябва да се затворят.
-Всички търговски дейности трябва да поддържат разстояние от един метър между клиентите. Онези, които не могат да го направят, трябва да затворят. Храмовете могат да останат отворени, стига да гарантират това разстояние.
-Посещенията в семейството и приятелите в болницата са ограничени
-Работните срещи трябва да бъдат отложени. Работата от дома трябва да се насърчава.
-Всички спортни събития и състезания, публични или частни, се анулират. Важни събития могат да се провеждат при затворени врати.