Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

45-годишният Бахри от Кубрат е предаден на съд за грабеж и убийство на земеделец от врачанското село Згориград, съобщават от прокуратурата.

През есента на 2018 г. Бахри работел като дояч на крави във ферма до Ихтиман. По това време трябвало да лежи в затвора за кражба, но се укривал. Представял се с името Пламен и се оплаквал, че няма пари. Един от колегите му споделил, че могат да откраднат пари от Тодор Кулин, който живеел в края на врачанското село Згориград. Набелязаният не заключвал къщата си, а бил заможен. Следвайки указанията на приятеля си, Бахри влязъл в дома на Кулин и започнал да търси пари из стаите. Домакинът обаче го усетил и се опитал да го прогони. Тогава Бахри го пребил с метална щанга. От ударите по главата Тодор Кулин паднал в несвят. Малко по-късно нападателят разбил стъклото на колата на жертвата и отмъкнал портмоне с 1000 лв. На следващия ден приятелката на пострадалия дошла в дома му. С влизането видяла много кръв в коридора и разхвърляни вещи, а Кулин лежал безжизнен и окървавен на пода.

Само дни след трагедията полицията успя да залови убиеца, докато се опитвал да напусне страната нелегално. Ден след арестуването му бе закопчан и неговият помагач, който му давал указания.