Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Загадъчният Семьон Золотарьов се присъединява в последния момент към групата.
Загадъчният Семьон Золотарьов се присъединява в последния момент към групата.

Тялото на мнимия Семьон е обезобразено, за да не бъде разпознато никога

“Мъртвият” праща майка си на 2200 км, за да търси фотоапарат

Oще през пролетта на 1959 г., когато родните сестри на Семьон Золотарьов - Мария и Екатерина, отишли в гр. Ивдел за разпознаване на тялото му, сред хората плъзнали слухове, че в Северен Урал е загинал не Семьон Золотарьов, а друг човек. И тъй като няма слух, който да не се е потвърдил (невероятна е колективната интуиция за достоверност), не ни остава друго, освен да споменем няколко аргумента, които наистина го потвърждават.

При огледа на тялото сестрите му не са могли да го разпознаят - лицето е било силно деформирано, а очите му били изтръгнати, но забелязали, че върху китката на дясната му ръка, близо до палеца, имало видима татуировка "ГЕНА", в средната третина на предмишницата била татуирана буквата "С", а върху тила на лявата предмишница личала дълга татуировка "Г.С. ДАЕРММУАЗУАЯ", изображение на петолъчна звезда и накрая буквената релация: "Г+С+П=Д 1921". Роднините му и до днес твърдят, че по ръцете на Семьон Золотарьов никога не са виждали каквито и да било татуировки, а той десетки пъти ги е навестявал в периода 1946-1958 г.

В началото на декември 1958 г. Золотарьов се включил в скипоход, организиран и ръководен от опитния туринструктор Евгений Иванович Постогонов (архитект, скулптор и художник) от Коуровската турбаза ( Южен Урал). Групата била в състав от 15 туристи, а скипоходът по долината на р. Чусавая - 15-20 дневен. В интервю Евгений Постогонов си спомнил, че многократно е виждал Семьон да си мие ръцете, запретнал ръкави, но татуировки по тях не е имало. И този спомен е само месец преди експедицията на Дятлов?!

Много странни обстоятелства забелязали патоанатомите, изследвайки тленните останки на предполагаемия Семьон Золотарьов. Денталният статус на това тяло не съответствал с този на автентичния Семьон. Аутопсията установила 7 метални коронки на мъртвото тяло, докато Семьон Золотарьов е имал 4 керамични коронки с естествен цвят и една златна коронка в лявата част на венеца. Освен това зъбите на загиналия имали типичните за всеки пушач никотинови налепи, а Семьон Золотарьов никога не е пушил, нито е пиел алкохол. В дрехите, с които е било облечено тялото, по време на аутопсията са намерени само 44 копейки и нямало документи за самоличност.

Неправдоподобно е човек като Семьон Золотарьов да не носи паспорта си, военната си книжка и пари, при многодневен поход в непозната за него дестинация. Като старши туринструктор той е получавал месечна заплата от 880 рубли. Дори студентите от групата са носели средно по 60-100 рубли, а Игор Дятлов е носил 971 рубли (от тях 700 рубли са дарение от баща му), Слободин - 310 рубли и т.н. Това обстоятелство засилва съмненията, че мъртвият е бил Семьон Золотарьов. При аутопсията е отбелязано, че черепът на починалия е съответствал на човек с нисък лоб, т.е. човекът е бил нискочел, но на всички известни снимки на Семьон Золотарьов, направени преди и след войната, е видно, че е имал високо чело. На снимка, направена по време на похода, на която той е на преден план, личи, че на колана му има черен кобур за пистолет. При демобилизацията му от Съветската армия на Золотарьов е зачислен като лично оръжие неговият боен самозаряден 7,62х25 мм пистолет ТТ-33 и е имал законното право да носи това оръжие.

При аутопсията на тялото, представено за негово, не е намерен такъв пистолет, а в официалните протоколи от следствието е установено, че не са липсвали вещи от загиналите?! Малко по-нататък ще се убедим, че пистолетът нито е бил загубен, нито е бил откраднат. Той е останал у Семьон Золотарьов, просто убитият и замръзнал човек бил представен с неговата самоличност! Както през 1942 г., след тежките битки за Харков, името на Семьон Золотарьов не се оказало нито в списъците на живите, нито в тези на загиналите, така 17 г. по-късно той отново "възкръснал" .

На 16.05.2018 г. вечерта, по "Първи канал" на Централната руска телевизия в предаването "На самом деле", е оповестен ДНК тестът, извършен от екипа на известния генетик Алексей Гарковенко в частна клиника. Журналисти от "Комсомольская правда" са получили разрешение от кмета на Екатеринбург за ексхумация на тялото на Семьон Золотарьов от Ивановското градско гробище. Още при самата ексхумация започнали мистериите - не открили върху костите задължителната табелка с името на погребания?! Тестовите изследвания били изпълнени по митохондриалната процедура и установили, че родство между погребания, родната му сестра Мария и нейната дъщеря Юлия Скулбида е изключено! Месец след тази шокираща новина е организирана повторна съдебномедицинска ДНК експертиза от Министерството на здравеопазването на Руската Федерация, ръководена от проф. д.б.н. Павел Иванов.

Тестът е направен по хромозомната процедура и показал, че родството между същите донори е с вероятност 88% - 99%. Според проф. Иванов противоположните резултати се дължали на по-високата чувствителност на хромозомния метод спрямо митохондриалния, т.е. резултатът от дългоочакваните ДНК експертизи е патов. Но журналистите от "Комсомольская правда" организират и трети - арбитражен ДНК тест, който оповестяват публично на 23.08.2018 г. по 1-ви канал на ЦРТ.

Резултатът му потвърдил първия тест - родство между погребания човек в Михайловското гробище на Екатеринбург, представен със самоличността на Семьон Золотарьов, неговата родна сестра Мария и племенницата Юлия Скулбида е изключено (100%).

Убедени сме, че каквито и тълкувания да се направят на шестте татуировки, тягостният въпрос: "Кой и защо уби младежката група на Дятлов", няма да получи отговор. Но ще си позволя да оспоря само една от тях - "ГЕНА", която се приема от "Дятловедите" за собственото име на приносителя, защото такава била руската татустрадиция.

Тя е татуирана върху горната част на десния палец и е единствената, която е видима дори и при дреха с дълъг ръкав. Но има и още една традиция: по време на бойни действия през войната, когато руски боец спаси от гибел друг, рискувайки живота си, след премеждието двамата се "побратимявали", разменяйки татуираните си имена, обикновено върху китките си. Такъв ритуал на "побратимяване" бил практикуван и сред затворниците и лагеристите на ГУЛАГ. Е, нека ме извинят "експертите-дятловеди", но малко е несигурно твърдението, че тази татуировка обезателно е свързана с името на загиналия.

Ще споменем и за една неочаквана и шокираща новина, появила се в интернет форумите. Малко преди смъртта си полк. Владимир Коротаев, следовател по делото "Инцидентът Дятлов", си спомнил в интервю, че в началото на април 1959 г. в служебния му кабинет е дошла майката на Семьон Золотарьов, искайки да й върнат фотоапарата "Зоркий" на загиналия й син.

Коротаев бил много озадачен, тъй като трупът му още не е бил намерен от спасителите (открит е на 04.05.1959 г.).

Когато било намерено предполагаемото му тяло с татуировката "ГЕНА", на ръката му наистина бил привързан такъв фотоапарат с фабричен номер 551 149 239, който е принадлежал на Семьон Золотарьов, със заснети 27 кадъра.

Откъде възрастната му самотна майка би могла да знае, че синът й ще носи фотоапарат по време на трагичната нощ, за да тръгне на 2200 км път да го търси? Логичното обяснение е само едно - измъкналият се, напълно жив и здрав от касапницата в планината Холат Сяхил, Семьон Золотарьов е намерил начин да се свърже с майка си. Възможно е да се е скрил за известно време в родния си дом и да е уредил заминаването й за Свердловск, за да се свърже с Владимир Темпалов в градската прокуратура. Оттук произтича изводът, че Семьон Золотарьов не само е оцелял във фаталния скипоход, но е приел и зловещата си роля в неговия сатанински сценарий.

Преди началото на експедицията той е бил в секретния град Лермонтов (Ставрополска област), където според ведомостите е бил учител по физкултура в местното училище.

Децата си спомнили, че им съобщил за предстоящия в края на януари скипоход на свердловската група, в който и той щял да участва. Казал им, че този поход ще се прочуе и за него ще се говори не само в цялата страна, но и в целия свят!

За всеки недогматично мислещ човек натрупването на две мрачни предсказания за групата на Игор Дятлов, които при това се сбъдват, е логично да се свържат с добре организиран злокобен спектакъл, режисиран от много силна структура, не очакваща възмездие нито от закона, нито от обществото.