Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нашата хомофобия не се изчерпва с отношението към ЛГБТ и хората в неравностойно положение. Ние сме враждебни към "другия човек". Всеки, който е вън от нашата микройерархия е Друг. Това е кокоши манталитет. При кокошките в курника съществува железна йерархия. Пусната кокошка от вън може да бъде гонена, кълвана и просто убита. Пълна нетърпимост. Така постъпват почти всички животни, има го и в първобитните, канибалски племена.

Просто генерация след генерация възпроизвеждаме кокоши манталитет.

Ние сме намръщени, не се поздравяваме, усмихнатият е лекомислен, поздравяващият нещо ще ни иска. "Другият човек", непознатия, от друга партия, фирма, университет, от друг приятелски кръг, от друга махала, другоселеца, "ма кой е тоя , бе?!"

Вижте народното ни събрание, четете форумите и Фейсбук, надникнете в отношенията между различните "махали" на елита - от политици до поети... Курник до курник, брате! Да не говорим за отношението към петела от другия курник!...

Трябва да се измъкнем, иначе сме обречени.

(Мислех да продължа, но загубих желание, защото става дума за системни възпитателни усилия от родители, учители, медии. Става дума и за самовъзпитание. От къде накъде ще давам съвети на зрели хора да полагат усилия за собственото си личностно развитие и опазване?!)

*От фейсбук!