Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДИМИТЪР МИТРОВ
ДИМИТЪР МИТРОВ

Спецпрокуратурата и ГДБОП

удариха три стриптийз бара,

където клиентите плащали по

150 лв. за питие с бонус момиче

Димитър Митров - Митко Полицая е лидерът на бандата сводници, разбита от Специализираната прокуратура и ГДБОП, научи “24 часа”.

Митров и още 12 души са арестувани в София в събота, а 2-ма са обявени за издирване. Митко Полицая е подсъдим в Спецсъда като тартор на друга група, която е печелила от проститутки. Делото е известно като “Нежния Октопод” и още няма присъди на първа инстанция. Оказва се, че докато Митко Полицая се е явявал в съда като подсъдим той отново се е върнал към стария занаят. Разследващите са намерили 200 хил. лв. в различни валути, за които се предполага, че са печалби от проститутките.

Втората банда на Димитър Митров е действала от 2016 г., съобщават от прокуратурата. Действали са при строга конспиративност и ясно разпределение на функциите на всеки от 15-те обвиняеми. Част от тях набирали момичета за проститутки, други ги доставяли на адреси, трети отговаряли пряко за 3 стриптийз бара в София, където клиентите си поръчвали жрици на любовта. Схемата била изпитана - плащало се с питието, което си поръчвали, а след това пристигало и момичето. Стандартната цена била 150 лв. за 1 час, но към нея се прибавяли и разходите за хотелската стая и за такси. 50% от доходите на проститутките се отчитали на салонната управителка Анелия Стоянова, тяхната “маман”, останалите били за тях. Маман Анелия настанявала клиентите, посочвала и хотелите, в които да консумират услугата. Двама от мъжете - Светослав Божилов и Николай Паньовски следили за работното време на момичетата и дори налагали глоби за закъснения. Митко Полицая и приближените му са следени и подслушвани няколко месеца. Пред съдия са разпитани много свидетели, включително и компаньонки. Две от тях са на по 19-20 г. и сами са искали да предлагат телата си, стана ясно на мярката за неотклонение в съда. 

Антимафиотите от ГДБОП арестуват един от бандата в нощен клуб.
Антимафиотите от ГДБОП арестуват един от бандата в нощен клуб.

Общо трима души са участвали както в “Нежния Октопод”, разбит през 2010 г., така и в новата банда на Митко Полицая. Това са той, Румен Русев и Спас Даскалов.

Димитър Митров стана известен точно преди 10 г. - на 19 февруари 2010 г. Тогава МВР го обяви за издирване като бос на “Нежния октопод”. Той се предаде сам седмица по-късно. Стоя в ареста няколко месеца и го пуснаха. През юни 2012 г. го арестуваха за втори път заради проститутки. Тогава беше задържан и Антон Петров - Хамстера, чийто офис Митров посещавал често. Арестът му от събота е трети поред в криминалната му кариера.

Димитър Митров е бивш полицай. Дълги години е работил като дознател в София, но напуска системата на МВР и става бизнесмен. Една от фирмите му носи името “Ред Лайт” по аналогия с червените фенери, които са знак за публичен дом.