Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бежанци край Одрин
Бежанци край Одрин

Не се усеща напрежение по границата на Турция с България, съобщиха собственици на автобусни фирми, които пътуват ежедневно между двете държави. Те обаче не са сигурни дали ситуациата ще остане същата през следващите дни.

Турски телевизии вече съобщават, че след обявеното от държавата отваряне на границите в Истанбул се забелязва раздвижване сред мигрантите, които потегляли с автомобили и микробуси към Одрин. Целта на мигрантите била Гърция. Турските медии съобщават за струпване на голям брой бежанци на автогарата в град Ескишехир, който се намира в централната част на страната.

Там е разположен един от големите бежански лагери. Според местните медии автобусите към Одрин тръгвали претъпкани, а билети се намирали трудно. Много бежанци, сред които имало много жени и деца, били принудени да наемат микробуси, за да стигнат до граничните градове.

"Чухме, че са отворили границите, затова дойдохме до автогарата, за да си купим билети. Искаме да отидем до Истанбул или Одрин, а от там да стигнем в Гърция", твърди пред "Тюркхабер" 30-годишният иранец Решат Салихи, който от 2 години живее в Ескишехир. Според него много от бежанците все още не са тръгнали защото имат вещи, които възнамерявали да продадат и едва тогава да отпътуват от Турция.