Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Присъда от 25 години затвор определи врачанския окръжен съд за рецидивиста, убил с брадва възрастен мъж във врачанското село Враняк. Според обвинителен акт 40-годишния Николай Димитров е виновен за умишлено убийство и грабеж, извършени от него при условията на опасен рецидив.

През декември 2018 г. рецидивистът нахлул през нощта в дома на възрастно семейство в селото. На входа видял брадва, взел я и продължил към стаята, която обитавали пенсионерите. В този момент собственикът на къщата Димитър Маринов е бил заспал в инвалидния стол, а съпругата му седяла на леглото.

Без да говори Димитров направо замахнал с брадва срещу спящия мъж и с режещата й част го ударил четири пъти по главата. Съпругата на жертвата се изплашила и започнала да вика за помощ. Тогава Димитров започнал да я удря по главата и тялото и да иска от нея пари.

Той издърпал портмоне от леглото и взел сумата от 1 560 лева, като през това време продължавал да нанася удари на възрастната жена и да иска още пари. Пред разследващите после признал за извършените от него престъпни деяния, показал къде изхвърлил носените от него дрехи и предал отнетите пари.

Убиецът Димитров бе осъден да заплати и обезщетение на сина на жертвата от 50 000лв. и да поеме разноските по делото.