Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов СНИМКА: Архив
Валери Симеонов СНИМКА: Архив

от Румина Димитрова

Това е част от мащабната битка срещу престъпното организиране и провеждане на хазартните игри в България. Нищо друго. Не става въпрос за лична позиция на г-н Кутев, не става въпрос за позиция на БСП, а за един пореден епизод от битката срещу хазарта на Васил Божков. В това можете да бъдете абсолютно убедени. Хазартът на г-н Божков винаги е бил под чадъра на БСП. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира пред журналисти декларацията на БСП от по-рано днес, че той е един от най-сериозните проблеми на демокрацията.

"Припомнете си наскоро, миналата седмица, беше гласуван законът в зала. Кой не го подкрепи? БСП и ДПС. Кадри на БСП винаги са били на хранилка на г-н Божков. Тези от вас, които присъстваха на заседанието на бюджетната комисия, вероятно са забелязали изключително активната и агресивна реакция на представителите на БСП, и в частност на г-н Румен Гечев. Искам да ви припомня, че 2013 г., когато лотайриите бяха освободени от всякакъв данък и такса, предложението, което беше гласувано за освобождаването на лотарията бе подписано от Румен Гечев, Георги Кадиев и представители на БСП. Припомням ви тези факти, за да нямате никакво съмнение, че това е само фрагмент от тази тежка битка срещу незаконния хазарт. БСП винаги са били на страната на г-н Божков и са създавали перфектни условия за неговите престъпления", продължи Симеонов.

"Можете да приемете днешното изказване, като най-просто казано "империята отвръща на удара". Коя е империята? Тук можем да поразсъждаваме. Империята не е само БСП, а и ДПС. И това беше показано с гласуването в зала. Но империята включва и Би Ти Ви, която винаги е заемала позицията на Божков, тъй като е ракламно зависима, а може би и по други причини. Редица сайтове също така. И забележете - от съвсем скоро, буквално от часове, бе осветлен и най-големият участник в тази схема - Русия. Както знаете вчера Сергей Наришкин, началникът на руското разузнаване, поиска освобождаването на Васил Божков без каквото и да било основание от шейха на Дубай. Как ще се развията събетията, не мога да предрека. Това е тежка и опасна битка, която се води. Виждате на коя страна застава БСП. Това обяснява защо точно днес беше прочетена тази декларация за запазване на свободата на словото и упрекваща ме в нарушаване на демокрацията, и всякакви други грехове. Знаете бързата реакция на БСП. Много често в зала, по всякакъв повод, те правят декларация. На тях не им трябва много време да направят декларация. Моето изявление беше във вторник по БНТ, а защо в петък сутринта се прави декаларация? Три дни по-късно. Не е много логично. Мога да ви отговоря защо. Те вчера получиха много сериозна подкрепа от руската държава", коментира още Симеонов.