Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: МВР
СНИМКА: МВР

Двама мъже и жена са задържани при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението, проведена на 11 февруари от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра.

В хода на полицейските действия в село Иширково криминалистите засекли двама мъже – на 33 г. и на 29 г., в момент на сделка с наркотични вещества. При извършен личен обиск у 33-годишния били намерени 2.9 грама суха листна маса, реагирала на канабис при направения полеви наркотест, а у 29-годишния 27 грама от същата дрога.

Последвали процесуално-следствени действия в дома на 29-годишния в селото, където укрити в различни помещения били открити общо 92.6 грама канабис с високо съдържание на наркотично вещество. В къщата били намерени още електронна везна, фолио и голяма сума пари с неясен произход. В хода на проверката 46-годишна жена – майка на 29-годишния, опитала да осуети полицейските действия, изхвърляйки в санитарен възел част от наркотичната маса.

Майката и синът, който е осъждан за подобна проява, както и 33-годишният са задържани за срок до 24 часа. Образувани са 2 досъдебни производства по чл. 354 А, ал. 3 от НК. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Силистра.