Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Веселин бе пуснат от съда срещу гаранция от 2000 лв.

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Веселин бе пуснат от съда срещу гаранция от 2000 лв. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Арестуваният за заливането с киселина на Ажда Ибрахимова се е хвалил в компания с престъплението, което е извършил на 26 март 2018 г. Това стана ясно в четвъртък, когато Софийският градски съд освободи Веселин Веселинов срещу 2 хил. лв. гаранция. На 3 декември м.г. той разказал с детайли пред приятелите си, че лиснал бурканче в лицето на жената. Малко по-късно информацията стигнала до разследващите и той е арестуван. В миналото опитал да прегази полицай на заден ход при проверка.

Според защитата му 20-годишният Веселин е бит няколко пъти с мачете, за да признае вината си или да посочи някой друг. Охранителни камери са заснели, че извършителят е висок, слаб, с бяла кожа и прави крака. Адвокактът на Веселинов допълни, че видимо има разлика във външния вид, както и във формата на краката на клиента му.

Веселинов е с чисто криминално минало, но с висящи дела. Работи като строител с баща си. На 20 януари т.г. Веселин е повикан на разпит в СДВР като свидетел и го пуснали. Две седмици по-късно отново го извикали на разпит и го задържали.

През март 2018 г. Ажда Ибрахимова беше нападната и залята с киселина пред блока, когато паркирала опела си. Маскираните пренесли киселината в бурканче от голяма верига магазини. 38-годишната сладкарка беше с множество изгаряния по лицето и тялото. Близо две години след нападението прокуратурата обвини Веселин Веселинов и помагача му Николай Лозанов за нанасяне на средна телесна повреда.