Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Още днес да започне копаенето за тръбите, които трябва да отведат водата от Рилския водопровод към Перник. Това нареди премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет. Тръбите ще дойдат до дни, а свързването на Перник с вода от София ще струва 26 млн. лв.

"70 години водопроводите не са пипани. БСП и ДПС днес отново показаха модела, който искат. Докато управляваха, подмениха ли водопроводите? Сега това ще ни струва 60 млн. лв. допълнително извън водния цикъл", каза Борисов и обеща на перничани изграждането на връзката да е готова за 30 вместо 40 дни. За да стане това факт, ще се работи денонощно.

Борисов нареди на енергийния министър Теменужка Петкова да се проверят два ВЕЦ-а, които казват, че не работят нощно време, а всъщност подавали ток. Искам още днес НЕК да провери, категоричен бе премиерът.

"Относно спекулациите затова, че искаме България да влезе в чакалнята на еврозоната, това ще гарантира, че дори да стане грешка и БСП дойде на власт, няма да падат банки", каза Борисов.

"Горанов днес да покани шефа на БНБ, Менда Стоянова и представители на други партии и да направят така, че за всички промени да се иска ратификации от парламента, за не може БСП да си играе със страховете на хората", каза още премиерът.

Владислав Горанов Снимка: Митко Маринов
Владислав Горанов Снимка: Митко Маринов