Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бубонната чума е пътувала 100 години по Пътя на коприната, за да стигне от Китай до Европа. На кунгфлу му трябваха 3 дни

Т. нар. кунгфлу - инфекцията от коронавирус, е показателна, че странни традиционни практики са напълно неприемливи в условията на глобализация. Вероятно кунг флу ще убие около 30 млн. души по света (според математическите прогнози за разпространението му на Бил Гейтс и други учени).

Това е поне третият случай през последните 10 години, когато животински вирус преминава трансвидовата бариера и става човешки.

Вероятно в хилядолетната история на човечеството такива неща са се случвали много пъти. Но днес с проклятието на масовия туризъм вирусът вече прескочи на четири континента и сме изправени пред истинска глобална заплаха.

Хората трябва да осъзнаят, че да се пътува, не е безобидна работа, а противните традиционни практики като да се ядат змии или прилепи в Китай, или недобре измити животински вътрешности или домашна ракия, както е в България, съвсем не са безопасни.

Това е рудимент от мрачното Средновековие, затова не бива да се учудваме, че мерките, които взема китайското правителство, са чисто средновековни - обрече на смърт цялото население на град Ухан. Така се надяват инфекцията да спре от само себе си, т. е. да измрат всички заразени и така да не се предава повече. Може би после ще се наложи да се пусне и атомна бомба над града, за да се изпепелят и тленните им останки, в които може би има вируси.

Бубонната чума пак тръгва от Китай, но пътува стотина години по Пътя на коприната, доде стигне до Европа. Кунгфлу стигна Европа за 3 дни.

Изобщо, хора, смирете се! Няма нужда да ходите насам-натам по земното кълбо просто ей така, за съмнителния кеф на масовия туризъм.

Можем да предполагаме, че китайският народ яде аспиди, защото просто не може да си позволи свинско, а не че толкова ги харесва.

Но така или иначе един по-смирен живот не само на горките китайци, но и на презадоволените европейци ще е по-добре за света. Като искате да сте съвременни и глобални, станете вегани. Изобщо консумирането на диви животни е противно и нехуманно. Нима да се ядат зайци, е практика, по-малко неприемлива от това да се прави супа от прилепи. Все са гризачи.