Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Личната карта на починала жена, която бандитите са ползвали, за да теглят парите й.
Личната карта на починала жена, която бандитите са ползвали, за да теглят парите й.

Разузнавач от националната полиция, двама братя, вуйчо им и служителка в обреден дом са част от групата за имотни измами, която преди дни бе разбита от спецпрокуратурата и вътрешна сигурност в МВР. 

Според обвинението, членове на бандата са Мирослав Дебрелиев, Стефан Кръстев, Пламен Дебрелиев, Атанас Костов и Андрей Билярски и служителката в обреден дом Миглена Стоянова, която обаче е на свобода. Групата действала от 2015 г. до началото на тази. Те били наблюдавани от три месеца, като основно с намирането на починали или възрастни хора без близки се занимавали Мирослав и Стефан.

Точно Стефан е този, при който разследващите се натъкнали, че е сключил граждански брак с починалата Любка Коева в Русия. Оказало се обаче, че двамата никога не са ходили там, както и че бракът всъщност е "сключен", след като жената вече е била покойница. Групата хвърлила око на нейния апартамент на бул. "Витоша". Тя също така разполагала и с няколко банкови сметки, като само едната от тях била близо 500 хил. лева. Когато жената починала, на място отишла оперативна група и запечатала жилището. При повторен оглед в апартамента се оказало обаче, че полицейските лепенки били скъсани, някой е тършувал вътре и от жилището изчезнали и 50 хил. лева. 

Ролята на полицай Атанас Костов била да рови в системата на МВР и да открива самотни хора на възраст без роднини и с какви жилища разполагат. Самият той обясни пред съда, че влязъл в системата защото неговият приятел Стефан го помолил да го съдейства при закупуването на жилище, но да не минава при брокери, а само да му даде телефони и адреси на хора, които продават директно. Вуйчото на двамата братя Мирослав и Пламен пък превеждал между 300 и 600 лева на хора, на които фиктивно били записвани имотите. 

Очаквайте подробности.