Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокат Ирен Савова в кантората си
Адвокат Ирен Савова в кантората си

Търговски дела за хиляди левове са най-вероятната причина за пожара в родната къща на известната столична адвокатка Ирен Савова в Ихтиман, предполага самата тя.

“Подозирам хора, с които имам сблъсък в професионалната ми работа”, каза пред “24 часа” юристката. Бащиният ѝ дом пламна в нощта срещу сряда. За щастие, по това време в къщата на ул. “Станоя Балабанов” в Ихтиман нямало хора. Самата Савова не живее там, а в София. По-голяма част от времето си обчаче прекарва в Прага, където кантората ѝ също има офис. Савова наскоро се върнала от чешката столица.

“Посрещнаха ме за добре дошла”, добави тя.

Сигналът за пожара бил подаден в 3,20 ч от съседката на адвокатката, която е и нейна втора братовчедка. Жената чула тропот и когато погледнала през прозореца, видяла пламъци и дим да се извиват над съседния имот.

На мястото веднага пристигнали екипи на пожарната и полицията. Огнеборците изгасили пламъците. Унищожена обаче е една трета от покрива на къщата.

Самата Савова, която пристигнала по най-бързия начин в бащиния си дом, открила туба с масло на покрива. 

Това не е първа атака срещу адвокатката. Преди време кантората ѝ осъмна облепена с нейни некролози. Тя твърди, че в автомобила ѝ са поставяни и подслушвателни устройства, имало и опит за отвличане.

“Какво още трябва да ми се случи, за да обърнат внимание институциите? Много е страшно”, каза Савова. Заради атаките тя почти преустановила адвокатската си практика у нас. В България се връщала само за да довърши започнатите дела. Вече не поемала нови и изцяло съсредоточила работата си в Прага.

Едни от шумните дела, по които Савова се явява, е “Иванчева” и това за царските имоти, където представлява държавата.

МВР и прокуратурата незабавно да установят кой стои зад пожара в дома на адвокат Ирен Савова. За това настояха в декларации Висшият адвокатски съвет и Софийската адвокатска колегия вчера.

“Час по-скоро искам да си тръгна, но е зима и не мога да оставя родната ми къща в това състояние”, призна Савова.