Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Тодоров СНИМКА: Архив
Иван Тодоров СНИМКА: Архив

Съд: Иван Тодоров остава в ареста, но тримата обвиняеми се третират неравностойно 

Тримата обвиняеми за хакерската атака на НАП се третират неравностойно, като единият от тях - Кристиян Бойков, е с най-леката мярка за неотклонение - подписка.

Това е един от изводите на състав на Апелативния специализиран съд, който днес за пореден път отказа да пусне шефа на "ТАД груп" Иван Тодоров на свобода. 

Според тях все още има голям обем информация, сведения, данни, с които той разполага, въпреки че вече офисът е затворен, а компютрите са иззети. 

Според магистратите той не може да повлияе пряко срещу свидетелите или експертните сведения, но поради неговите интелектуални способности, както и информацията с която разполага, опасността да извърши престъпление не е отпаднала. От извода на апелативните магистрати стана ясно, че все още не са готови част от експертизите, както и не са разбити всички пароли. 

Затова нашите криминалисти се обърнаха за помощ към колегите си от Европол. Има изпратена и европейска заповед за разследване. Предстои да се прави експертиза и на телефонната комуникация между обвиняемите. 

Тодоров е в ареста от 8 август миналата година.